Mikul dhuwur, mendhem jero

paribasan Jawa

Paribasan mikul dhuwur, mendhem jero iku tegesé, wong tetuwa iku wajib dijunjung jasa-jasané. Kaluputané wajib ditutup-tutupi, aja diumbar-umbar. Nanging, isih ana masarakat sing ngartèkaké paribasan iki supaya ora duwé sikap kritis lan ora tanggen. Sajatiné, paribasan iki tegesé piwulang kanggo ngurmati leluhur kanthi sikap kritis, maksudé mbacutaké apa waé sing apik lan ninggal apa waé sing èlèk.

Uga delengenBesut