Mimolette minangka keju sing diproduksi kanthi tradisional ing sekitar kutha Lille, Prancis . Ing Prancis uga dikenal kanthi jeneng Boule de Lille sawise kutha asale, [1] utawa vieux Hollande amarga asale asale saka keju Edam Walanda.

Katrangan

besut

Mimolette duwe bentuk bola lan mirip karo melon kanton. Biasane bobote udakara 2 kg (udakara 4,5 pon) lan digawe saka susu sapi. Jeneng kasebut asale saka tembung Prancis mi-mou (feminin mi-molle ), tegese "semi-alus", sing nuduhake tekstur berminyak saka keju sing atos iki. [2] Werna keju oranye sing padhang asale saka bumbu alami, annatto . [3] Nalika digunakake ing jumlah cilik, utamané minangka colorant pangan, annatto nambah ora roso discernible [4] utawa ambu. Kulit warna abu-abu Mimolette sing umure katon saka tungau keju sing ditambahake ing ndhuwur keju, sing bisa nambah rasane.

Mimolette bisa dikonsumsi kanthi tataran tuwa. Nalika luwih enom, rasane padha karo Parmesan. [5] Akeh sing luwih seneng nalika "ekstra-lawas" ( extra-vieille ). [6] Ing wektu kasebut, bisa dadi angel banget kanggo ngunyah, lan daging ngicipi rasa kaya kemiri.

Referensi

besut
  1. "Mimolette (ou Boule de Lille)". Le Guide du Fromage (ing basa Prancis). Dibukak ing 2021-04-24.
  2. "Mimolette". The Gourmet Cheese of the Month Club (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-04-24.
  3. Karlin, M.; Anderson, E.; Reinhart, P. (2011). Artisan Cheese Making at Home: Techniques & Recipes for Mastering World-Class Cheeses [A Cookbook]. Clarkson Potter/Ten Speed. kc. 91. ISBN 978-1-60774-044-5. Dibukak ing 10 April 2021.
  4. Lynch, B.; Smart, J.; Jones, D. (2019). Stir: Mixing It Up in the Italian Tradition. HMH Books. kc. 165. ISBN 978-0-547-41736-3. Dibukak ing 10 April 2021.
  5. "Mimolette". The Gourmet Cheese of the Month Club (ing basa Inggris). Dibukak ing 2021-04-24.
  6. "Mimolette Cheese, It's Illegal, Not Immoral, And It Might Make You Fat". Tried & Supplied (ing basa Inggris Karajan Manunggal). 2014-02-12. Dibukak ing 2021-04-24.