Minarni Soedarjanto

Minarni Soedarjanto (lair ana ing Pasuruan, Jawa Wetan, Indonésia, 10 Mei 1944; umur 75 taun), menika pemain badminton ingkang sampun dados juara wonten ing All England 1968 klompok Ganda Putri bareng Retno Koestijeh. Minarni Soedarjanto asring dipunsebat "Ratu ratuné Badminton Indonésia". Nalika taun 14 Mei 2003, Minarni Soedarjanto tilar dunya amargi gerah komplikasi radhang paru-paru lan liver. Minarni Soedarjanto disarekaken ing TPU Tanah Kusir Jakarta Selatan. [1]

Karier Pemain BadmintonBesut

Wiwit yuswa 13 taun, Minarni Soedarjanto lekas napak wonten ing dunya olahraga badminton. Jeber kaping setunggal dipunsuwun nalika umur 15 taun menika kejuaraan nasional Badminton wonten ing Kutha Malang taun 1959. Setunggal taun sasampunipun Minarni kepilih dados salah sawijining pemain saking Indonésia kangge kejuwaraan Uber Cup, ananging mboten dados juara. Minarni dados juwara kompetisi Amerika Serikat Terbuka lan Kanada Terbuka. Saderengipun Minarni lan Retno saged medhali emas wonten ing Asian Games 1962 lan Medali Emas Asian Games 1966.

Minarni Soedarjanto saged entuk jeber utawi gelar Uber Cup nalika taun 1975. Gelar menika ugi dados kamenangan ingkang kaping setunggal kangge Indonésia wonten ing gelaran Uber Cup. Ananging kangge Minarni Soedarjanto, gelar Uber Cup taun 1975 dados gelar pamekas amargi pensiun lan milih dados pelatih badminton wonten ing PB PBSI.


RujukanBesut

  1. "Minarni Soedarjanto". tirto.id (ing basa Indonesia). Dibukak ing 2019-12-22.