Sekolah dhasar: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
(→‎Permasalahan: éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
Pelajar sekolah dhasar umumé umur 7-12 taun. Ing Indonésia, saben warga nagara umur 7-15 taun wajib mèlu pendhidhikan dhasar, ya iku sekolah dhasar (utawa sadrajat) 6 taun lan sekolah menengah pertama (utawa sadrajat) 3 taun.
 
Sekolah dhasar diselenggarakaké déning pamaréntah utawa swasta. Wiwit lumakuné [[otonomi dhaérahlaladan]] ing taun [[2001]], pengelolaan sekolah dhasar negeri (SDN) ing Indonésia sing sadurungé ana sangisoré [[Departemen Pendhidhikan Nasional Republik Indonésia|Departemen Pendhidhikan Nasional]], saiki dadi tanggung jawab [[pamaréntah dhaérahlaladan]] [[kabupatèn]]/[[kutha]]. Déné Departemen Pendhidhikan Nasional mung dadi regulator jroning babagan standar nasional pendhidhikan. Sacara struktural, sekolah dhasar negeri minangka unit pelaksana teknis [[dinas pendhidhikan]] kabupatèn/kutha.
 
== Sajarah ==
# Basa Indonésia
# Basa Inggris
# Basa DhaérahLaladan
# Basa Asing
# Matematika
 
== Permasalahan ==
Amerga letak geografis Indonésia, dadi masalah sing paling gedhe ya iku pemerataan guru ing dhaérahlaladan-dhaérahlaladan kang terpencil. Parahe manèh, déné pamaréntah nyebutna manawa akeh guru sing wis diangkat dadi [[PNS]], nanging isih akeh uga guru kang durung kaangkat dadi PNS. Ditambah manèh ana uga guru sing digaji namung <u>+</u>Rp. 100.000,- sesasi.
 
== Deleng uga ==
350.349

besutan