Umbria: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  6 taun kepungkur
éjaan using AWB
(→‎Pranala jaba: éjaan using AWB)
(éjaan using AWB)
'''Umbria''' iku sawjining "regione" pagunungan ing [[Italia]] tengah, dumunung ing lembah Kali [[Tiber]]. Region iki wewatesan karo [[Toscana]] ing kulon, [[Marche]] ing wétan lan [[Latium]] ing sisih kidul. Region iki jembaré 8.456 km² kanthi populasi 834.000 (sensus [[2003]]).
 
Region iki dijenengaké saka suku [[Umbri]], kang manggon ing wewengkon iki [[abad ka-6 SM]]. Basa kang dipigunakaké ya iku [[basa Umbria]], sakulawrga karo basa [[Latin]]. Kutha krajan region iki ya iku [[Perugia]]. Region iki dibagi dadi loro provinsipropinsi, ya iku [[provinsipropinsi Perugia]] lan [[provinsipropinsi Terni]].
 
== Kutha wigati ==
[[Kategori:Umbria| ]]
[[Kategori:Laladan (regioni) Italia]]
[[Kategori:ProvinsiPropinsi Italia]]
[[Kategori:Italia]]
 
352.737

besutan