Budaya Jawa: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (Bot: Migrating 2 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q3007435 (translate me))
(éjaan using AWB)
 
==Sajarah==
Budaya utawa kabudayan [[Jawa]] iku salah siji kabudayan sing wis mapan, amarga wis suwé banget anané. Budaya Jawa ora madeg dhéwé. [[Animisme]], [[Dinamisme]] miwiti ananing Budaya Jawa. [[Hindhu]], [[Budha]], [[Nasrani]], lan [[Islam]] ya akèh banget pasumbangé marang Budaya Jawa. Budaya Jawa wiwit mula bukané gampang nampa lumebuné bab-bab anyar saka njaba angger ora sisip sembir karo pokok ugerané. Budaya Jawa urip bebarengan karo [[Agama]] lan Kapitadosan sing ana. Wataking Budaya Jawa sing tansah nggolèki larasé swasana gampang nampa ananing budaya liya.
 
==Sub Budaya Jawa==
===Jawa Wétanan===
<i>'''''Kanggo tulisan sabanjuré, pirsani [[Budaya Jawa Wetan]]'''</i>''
 
Sub budaya Jawa Wétanan iku sing umumé ana ing provinsi [[Jawa Wétan|Propinsi Jawa Wétan]]. Sub budaya iki sebagéyan dipengaruhi budaya [[Madura]] lan sebagéyan manèh isih nganut budaya Jawa kuna, Tuladhané kaya déné sing dianut [[suku Tengger]] lan [[suku Osing]].
 
===Jawa Tengahan===
<i>'''''Kanggo tulisan sabanjuré, pirsani [[Budaya Jawa Tengah]]'''</i>''
 
Sub budaya Jawa Tengahan iku ana ing sisih wétan provinsipropinsi Jawa Kulon lan sisih kuloné Jawa Wétan. Umumé dipengaruhi budaya sing urip ning [[kraton]]an.
 
===Jawa Banyumasan===
<i>'''''Kanggo tulisan sabanjuré, pirsani [[Budaya Banyumasan]]'''</i>''
 
Sub budaya Jawa Banyumasan iku ana ing sisih kulon provinsi [[Jawa Tengah|Propinsi Jawa Tengah]]. Sub budaya iki luwih prasaja lan nganut nilai-nilai egaliter, [[cablaka]] lan [[baworan]].
 
==Tradhisi lan Adat==
==Pranala Jaba==
 
[[Kategori:Budaya]]
[[Kategori:Jawa]]
[[Kategori:Budaya Jawa]]
 
 
{{Rintisanstub}}
 
[[Kategori:Budaya]] [[Kategori:Jawa]] [[Kategori:Budaya Jawa]]
350.349

besutan