Dhuwit: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
éjaan using AWB
c (→‎Pranala njaba: All info is kept in Wikidata, removed: {{Link FA|hu}} using AWB (10903))
(éjaan using AWB)
[[Gambar:IndonesianIndonésian Rupiah (IDR) banknotes2009.jpg|200px|thumb|right|Dhuwit [[kertas]] [[rupiah]]]]
'''Dhuwit''' ing [[èlmu ékonomi]] tradhisional ngemu teges saben alat silih genti kang bisa ditampa sacara umum. Alat silih genti iku bisa arupa benda apa waé kang bisa ditampa déning saben wong ing [[masarakat]] ing prosès silih genti barang lan [[jasa]]. Ing èlmu ékonomi modhérn, dhuwit didhéfinisikaké minangka ''sesuatu'' kang sumadiya lan sacara umum ditampa minangka alat pambayaran kanggo tuku barang-barang lan jasa-jasa sarta kasugihan ''berharga'' liyané sarta kanggo pambayaran [[utang]].<ref>[[R.G. Thomas]], ''Our Modern Banking</ref> Sapérangan ahli uga nyebutaké fungsi dhuwit minangka alat panyandhet pambayaran.<ref>[http://www.amosweb.com/cgi-bin/awb_nav.pl?s=wpd&c=dsp&k=standard%20of%20deferred%20payment amosweb.com]</ref>
 
* {{en}} [http://www.bu.edu/wcp/Papers/Econ/EconShep.htm Philosophy of Money]
* {{en}} [http://www.metrum.org/measures/heraion.htm The Standard of the Heraion]
* {{id}} [http://www.bi.go.id/msmbiweb/koleksi_content.asp?id=189&tipe= Koleksi Uang RepublikRépublik IndonesiaIndonésia]
* {{en}} [http://www.egwald.com/ubcstudent/aboriginal/exchanges.php Linguistic and Commodity Exchanges] by Elmer G. Wiens. Examines the structural differences between barter and monetary commodity exchanges and oral and written linguistic exchanges.
 
352.737

besutan