Pakèl: Béda antara owahan

25 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
tanpa ringkesan besutan
'''Pakèl''' ya iku sawijining jinis wit woh-wohan kang isih duwé kerabat karo [[pelem]]. Woh pakèl disebut uga '''bacang'''<ref name="internet1">[http://taksonomi.haruting.com/taksonomi-buah-bacang/]</ref>. jeneng liya saka pakèl ing antarane miturut dhaerahe ing antarane ''limus'' ([[bahasa Sunda|Sd.]]), ''asam hambawang'' ([[bahasa Banjar|Banjar]]), asam kopak, asam putar, asam payang ([[Samarinda]])<ref name="internet1"/>. Disebut uga ''macang'' utawa ''machang'' ([[bahasa Melayu|Malaysia]]), ''maa chang, ma chae'' utawa ''ma mut'' ([[Thailand]]), ''la mot'' ([[Myanmar]]),[[basa inggris]] disebut ''bachang'' utawa ''horse mango''. Minangka jeneng elmiahe ya iku ''Mangifera foetida'' Lour.<ref name="internet1"/>
 
==PratélaPratélan==
Dhuwur [[wit]]eé bisa nganti watara 10–30 m, kulit pangé abu-abu semu soklat, kasar lan pecah-pecah, godhongegodhongé bentuk lanset, pucuké lancip. werna kembangé sumu biru ing malai. woheWohe gedhé, bentuké bunder arupa endhog, daging wohé akèh seraté, rasané kecut semu legi nanging ambuné wangi, wijine gedhé. Pakèl énak dipangan langsung, digawé sirup, manisan, utawa rujak.
 
==Cathetan sikil==
32

besutan