Awu vulkanik: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: akeh -> akèh using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
c (→‎top: akeh -> akèh using AWB)
[[Gambar:Plume from eruption of Chaiten volcano, Chile.jpg|thumb|200px|Awu vulkanik.]]
[[Gambar:Vulkaanilise tuha kiht.JPG|thumb|200px|Awu vulkanik]]
'''Awu vulkanik''' ya iku awu kang ditokake déning [[gunung]] kang njeblug utawa bledhos bareng karo material-material liya kang panas.<ref name="internet1">{{id}}[http://www.anneahira.com/tanah-vulkanik.htm Tanah Vulkanik] (diundhuh tanggal 10 Maret 2010)</ref> Awu vulkanik nalika metu saka gunung kudu diadohi amarga panase.<ref name="internet1"/> Nanging nalika awu vulkanik wis adhem, lemah kang kena awu vulkanik kasebut dadi lemah kang subur.<ref name="internet1"/> Lemah iku diarani lemah vulkanik.<ref name="internet1"/> Lemah vulkanik iku kulite [[bumi]] kang kagawe saka material gunung kang njeblug, kang wis lapuk.<ref name="internet1"/> Lemah vulkanik iku lemah kang subur, amarga akehakèh usur hara kang kaandhut ing sajerone lemah iku. Lemah vulkanik akehakèh ditemokake ing lereng-lereng [[gunung berapi]].<ref name="internet1"/>
 
Awu vulkanik iku awu kang diasilake saka peleburan lan pengolahan bahan-bahan mineral.<ref name="internet1"/> Lemah kang ana awu vulkanike bakal dadi lemah kang subur, sugih mineral, lan isa digunakake kanggo nandur tanduran werna-werna.<ref name="internet1"/>
Awu vulkanik beda karo awu biasa.<ref name="internet2"/> Awu vulkanik bentuke luwih lembut tinimbang awu biasa.<ref name="internet2"/> Saliyane iku werna awu vulkanik beda karo awu biasa, warnane awu vulkanik klawu (abu-abu).<ref name="internet2">{{id}}[http://bandung.detik.com/read/2010/11/06/135333/1488211/486/abu-vulkanik-yang-kena-mata-bisa-timbulkan-pedih Abu Vulkanik yang kena Mata Pedih]</ref>
 
Ing [[Indonesia]] panggonan kang akehakèh awu vulkanike iku panggonan kang cedhak karo gunung berapi kang isih aktip.<ref name="internet1"/> Laladan kang akehakèh awu vulkanike contone ing [[Jawa]] bagean lor, [[Sumatera]], [[Bali]], [[Lombok]], [[Halmahera]], lan [[Sulawesi]].<ref name="internet1"/> Jawa lan Sumatera nduwèni gunung berapi paling akeh, mula panggonan kang ngandhung awu vulkanise uga paling amba.<ref name="internet1"/>
 
==Cathetan Suku==
352.737

besutan