Pandhawa: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  4 taun kepungkur
c
→‎Bratasena: dewasa, dhewasa, dhéwasa -> diwasa using AWB
(→‎Bratasena: éjaan using AWB)
c (→‎Bratasena: dewasa, dhewasa, dhéwasa -> diwasa using AWB)
 
===Bratasena===
Nalika dewasadiwasa asmanipun Werkudara, inggih punika ksatria [[Jodipati]] lan [[Tanggulpamenang]]. Nate dados raja [[Giliwesi]] kanthi gelar Prabu Tuguwasesa. Kagungan julukan antawisipun : Bima, Bayusutu, Dandun Wacana, Kusuma Waligita. Piyantun ingkang jujur, boten gumedhe, suci, manut tumrap ara-araipun (terutama Dewaruci)l, tresna tumrap ibu saha sederekipun. Nalika perang gadah jargon “Menang, nalika kalah berarti mati”. Panjenengane pasisirs dados panutan amargi kagungan sifat kang jujur lan suci panggalihipun. Kagungan pusaka kanti aran Kuku Pancanaka ing tangan kanan lan kiri migunani, kukuh sanget saha landhep. Uga kagungan kekuatan gangsal angin, serta saged ngancuraken gunung. Kagungan kalih prameswuri ya iku: [[Arimbi]] dan [[Nagagini]]. Kaliyan [[Arimbi]] pikantuk putra ya iku [[Gatotkaca]], ingkang saged mabur boten ngagem sewiwi. Saking [[Nagagini]] angsal putra kanthi asma [[Antasena]] ingkang saged mlebet ing bumi lan kagungan kuwasa ing samodra. Bratasena nalika lair kabungkus. Lan ingkang saged nyowek bungkusan wau yaiky Gajah Situ Seno. Nalika samanten [[Gajah Situ Seno]] mlebet ing raganupin Bratasena, saengga kagungan kekuatan luar biasa lan saged nyowek bungkusan wau.
 
===Arjuna===
352.737

besutan