Jaringan Méristem: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
c
→‎top: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB
c (→‎top: dewasa, dhewasa, dhéwasa -> diwasa using AWB)
c (→‎top: podo, podho -> padha; akeh, akéh -> akèh using AWB)
[[image:Meristemo apical 1.jpg|thumb|250px|Méristem apikal]]
'''Jaringan Méristem''' ya iku jaringan aktif kang ngasilna [[sél]]-sél anyar kanggo pertumbuhan saengga [[tanduran]] bisa dadi gedhé.<ref name="buku1">{{id}}(Lestari, E.S., Kistinnah I.(2009)." Biologi 2 : Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MAKelas XI (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.33)</ref> Thukulé tanduran (cilik dadi gedhé lan endhék dadi dhuwur) iku disebabna anané aktivitas pembelahan ing [[jaringan tanduran]].<ref name="buku1"/> Jaringan méristem iku duwé sifat antara liya kasusun saka sél-sél nom ing fase pembelahan lan pertumbuhané.<ref name="buku1"/> Ing jaringan méristem, biasané ora ditemokna anané ruang antar sél diantarané sél-sél méristem.<ref name="buku1"/> Sél-sél méristem bentuké [[bunder]], [[lonjong]], utawa [[poligonal]] kang dhindhing sélé tipis.<ref name="buku1"/> Saben sélé duwé akéhakèh [[sitoplasma]] lan duwé siji utawa luwih [[inti sél]]. [[Vakuola]] sél ing sél-sél méristem iku cilik banget lan kadhang ora ana.<ref name="buku1"/>
*Didhasarna mara letaké, méristem iku ana:<ref name="buku2">{{id}}(Lestari, E.S., Kistinnah I.(2009)." Biologi 2 : Makhluk Hidup dan Lingkungannya Untuk SMA/MAKelas XI (BSE)".Jakarta:Pusat Perbukuan, Depdiknas. Hal.34)</ref>
**[[méristem pucuk]] (Apikal) ya iku jaringan nom kang kabentuk déning sél-sél inisial kang ana ing pucuké alat-alat tanduran.<ref name="buku2"/> Tanduran bisa tambah dhuwur lan dawa merga ana méristem iki.<ref name="buku2"/>
352.737

besutan