Kabupatèn Purwareja: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
c
→‎Sajarah: dewe, déwé, dhewe -> dhéwé using AWB
(éjaan using AWB)
c (→‎Sajarah: dewe, déwé, dhewe -> dhéwé using AWB)
Prof. [[Purbacaraka]] mratélakaké yèn Sri Maharaja Balitung Watukoro asal saka laladan Bagelen. Indhikasi iki kacetha ing jeneng "Watukoro" sing dadi jeneng sawijining kali gedhé, kali iki disebut uga kanthi jeneng Kali Bogowonto. Diarani mangkono, ngèlingi ing jaman iku ing gisiking kali kerep katon pandhita (Begawan).
 
Petilasan suci arupa [[lingga]], [[yoni]] lan [[stupa]] panggonan para begawan ngayahi upacara bisa dipirsani ing wewengkon [[Balédana, Loano, Purwareja|Kalurahan Balédana]], [[Loano, Purwareja|Kacamatan Loano]] lan Bagelen. Désa Watukoro déwédhéwé dumunung ing sungapan kali Bogowonto lan klebu wewengkon [[Purwadadi, Purwareja|Kacamatan Purwadadi]].
 
Pangembangan Agama Islam ing wewengkon Purwareja, diayahi déning Ki Cakrajaya, tukang nderes nira saka Bagelen, murid saka [[Sunan Kalijaga]]. Ki Cakrajaya luwih dikenal kanthi sebutan Sunan Geseng. Paninggalan Sunan Geseng akèh tinemu ing Bagelen lan Loano.
352.737

besutan