Tuma sirah: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
ganti kat using AWB
c (Bot: Migrating 34 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q27358 (translate me))
c (ganti kat using AWB)
}}
 
'''Tuma''' inggih [[sato kewan|kéwan]] ingkang nyesep [[getih]] ingkang wonten mustaka (sirah) [[menungsa|manungsa]]. Tuma punika anggadahi ukuran alit, lan boten katawis manawi ditingal namung saklébatan, tuma ugi wonten ingkang mondhok wonten ing kéwan. Endog tuma ingkang wonten ing sirah manungsa dipun wastani lingsa, biasanipun tumèmplèk wonten ing rikma (rambut manungsa). Lingsa punika manawi netes lajeng dados kor (anakan Tuma)
 
== Tandha-tandha wontenipun tuma==
* Raos gatel ing sirah, kasebabaken wontenipun [[dat]] ingkang wonten ing iler tuma.
* Tandha-tandha werna abrit ing kulit sirah, [[gulu]] lan sawingkingipun [[kuping]].
* Wonten endog tuma utawi lingsa ingkang katingal gilap awarni pethak. Lingsa puniki katingal kados [[ketombé]] nanging sesah copotipun.
 
== Panularan ==
* [http://entomology.ifas.ufl.edu/creatures/urban/human_lice.htm body and head lice] on the [[University of Florida|UF]] / [[Institute of Food and Agricultural Sciences|IFAS]] Featured Creatures Web site
 
{{kéwan-stub}}
[[Kategori:Sato kéwan]]
[[Kategori:Artikel mawimawa basa krama]]
 
 
{{kéwan-stub}}
352.737

besutan