Wong Silesia: Béda antara owahan

12 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: Polen using AWB
(→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: Polen using AWB)
[[Image:Babcia Agnes.jpg|right|thumb|200px|Sawijiing wong wadon mawa klambi adat Silesia saka [[Cieszyn]], 1914]]
 
'''Wong Silesia''' ([[Basa Silesia]]: ''Ślůnzoki''; [[Basa Polski|Polski]] ''Ślązacy''; [[Basa Céko|Céko]] ''Slezané''; [[Basa Jerman|Jerman]] ''Schlesier'') iku para padunung tlatah [[Silesia]] ing [[PolandiaPolen]], [[Jerman]] lan [[Républik Céko]].
 
Nganti saiki ana sawetara débat sing ndiskusèkaké manawa wong Silesia iku etnis sing séjé utawa ora. Amerga ing sejarah modèrn wong-wong Silesia kerep dipeksa ngaku wong Jerman utawa PolandiaPolen. Senadyan mengkono, luwih saka 817.000<ref>[http://web.archive.org/web/20121221235509/http://www.stat.gov.pl/cps/rde/xbcr/gus/LUD_raport_z_wynikow_NSP2011.pdf Narodowy Spis Powszechny Ludności i Mieszkań 2011. Raport z wyników] - Central Statistical Office of Poland</ref> jiwa wong Silesia ing PolandiaPolen ngaku ètnis Silesia lan amerga iku ndadèkaké kelompok ini sukubangsa minoritas sing gedhé dhéwé, sasandhingané sukubangsa Jerman ing PolandiaPolen. Saliyané iku ing Républik Céko ana luwih saka 12.231 jiwa sing ngaku sukubangsa Silesia nalika cacah jiwa ing taun 2011.
 
==referensi==
352.737

besutan