Wedhus: Béda antara owahan

2 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
c
bentuk -> wujud using AWB
c (→‎Wedhus Saenen: gedhe, gedhè -> gedhé using AWB)
c (bentuk -> wujud using AWB)
=== Wêdhus Étawa ===
Wêdhus [[Étawa]] kalêbu wêdhus kang asalé saka [[India]] kang diarani wêdhus [[Jamnapari]].<ref name="internet1"/> Awaké gêdhé, dhuwuré gumba nganti [[90]] cm nganti tekan [[127]] cm ing wedhus [[lanang]], ananging wedhus [[wedok]] mung [[92]] cm.<ref name="internet1"/> Boboté wedhus lanang nganti [[91]] [[kilogram]], lan wedhus wedok [[63]] kilogram.<ref name="internet1"/>
Wedhus iki nduwèni [[kuping]] dawa lan madhep mengisor.<ref name="internet1"/> [[Bathuk]] lan [[irung]]é nduwèni bentukwujud [[cembung]].<ref name="internet1"/> Wedhus lanang apadéné wedhus wédok nduwèni sungu kang cekak.<ref name="internet1"/> Wedhus jinis iki bisa ngasilaké [[susu]] nganti telung [[liter]] saben [[dina]].<ref name="internet1"/> Keturunan silangan utawa [[hibrida]] wedhus etawa lan wedhus lokal diarani wedhus peranakan etawa utawa PE. Wedhus [[PE]] ukurané méh padha karo wedhus étawa ananging luwih bisa [[adaptasi]] ing lingkungan lokal Indonésia.<ref name="internet1"/>
Salah sijiné [[kunci]] suksés saka ''peternakan'' wedhus étawa ya iku kabisan kanggo ngawinaké wedhus ing wayah kang pas saéngga asilé bakal cepet ntuk anakan utawa kang diarani ''cempé''.<ref name="internet2">{{id}}[http://www.etawajaya.com/ etawajaya.com](dipunundhuh tanggal 24 Mei 2011)</ref> Wedhus étawa betina wis bisa dikawinake nalika umure [[6]] [[sasi]].<ref name="internet2"/>
 
 
=== Wedhus Saenen ===
Wedhus Saenen ya iku wedhus kang asalé saka [[Saenen]], [[Swiss]].<ref name="internet1"/> Wedhus jantan lan betina saka jinis iki leloroné ora nduwé [[sungu]].<ref name="internet1"/> Wuluné awerna [[putih]] utawa [[krem]] [[pucet]].<ref name="internet1"/> [[Irung]] lan [[kuping]]é wedhus Saenen nduwèni [[werna]] belang [[ireng]].<ref name="internet1"/> Bathuké amba, nanging kupingé nduwèni ukuran kang ora patiya gedhé lan ora patiya cilik, kupingé nduwèni bentukwujud tegak mendhuwur.<ref name="internet1"/> Wedhus iki kalebu jinis wedhus kang bisa ngasilaké susu.<ref name="internet1"/>
 
===Wedhus Kacukan===
352.737

besutan