Edward VII: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
ganti kat, replaced: dipun → dipun, Mei → Mèi (3), Angkatan Laut → Wadaya Segara, Britania Raya → Britania Agung (13), Denmark → Dhénemarken, hubungan → gegayutan (2), mekaten → makaten, Irlandia → Irlan (2)
c (→‎Réferènsi: ganti kat using AWB)
(ganti kat, replaced: dipun → dipun, Mei → Mèi (3), Angkatan Laut → Wadaya Segara, Britania Raya → Britania Agung (13), Denmark → Dhénemarken, hubungan → gegayutan (2), mekaten → makaten, Irlandia → Irlan (2))
| imgw =210
| caption =Potrèt panobatan
| reign =22 Januari 1901 – 6 MeiMèi 1910
| coronation =9 Agustus 1902
| succession = [[Daftar Panguwasa Inggris|Nata Britania RayaAgung]] lan [[Inggris Dominion]], [[Kaisar India]]
| moretext = ([[Style of the British sovereign#Styles of British sovereigns|more...]])
| predecessor =[[Victoria saking Britania RayaAgung|Victoria]]
| successor =[[George V saking Britania RayaAgung|George V]]
| reg-type = Perdhana Mentri
| regent = [[Daftar Perdhana Mentri Nata Edward VII|''Pirsani daftar'']]
| spouse =[[Alexandra saking DenmarkDhénemarken]]
| issue =[[Pangéran Albert Victor, Duke saking Clarence lan Avondale|Pangéran Albert Victor, Duke saking Clarence]]<br />[[George V saking Britania RayaAgung|George V]]<br />[[Louise, Putri Krajan lan Duchess saking Fife]]<br />[[Putri Victoria saking Britania RayaAgung|Putri Victoria]]<br />[[Maud saking Wales|Maud, Ratu saking Norwegia]]<br />[[Pangéran Alexander John saking Wales]]
| full name =Albert Edward
| house =[[House of Saxe-Coburg and Gotha]]
| date of death ={{Death date and age|1910|5|6|1841|11|9|df=yes}}
| place of death =Buckingham Palace, London
| date of burial =20 MeiMèi 1910
| place of burial =[[St. George's Chapel, Windsor Castle]]
| signature =EdwardVII Signature.svg
}}
 
'''Edward VII''' (Albert Edward) ([[9 November]] [[1841]] - [[6 Mei]] [[1910]]) punika [[raja]] [[Krajan Manunggal Britania RayaAgung lan IrlandiaIrlan]]. Edward punika putranipun Ratu Victoria I. Panjenenganipun dados Raja Inggris tanggal [[22 Januari]] [[1901]] nggantosaken ibunipun, [[Ratu Victoria]]. Panjenenganipun punika nata Inggris pisanan saking [[Wangsa Saxe-Coburg lan Gotha]], ingkang naminipun lajeng dipunéwahi dados [[Wangsa Windsor]] déning putranipun [[George V saking Britania RayaAgung|George V]].
 
Edward kagungan peran salebetipun modhèrnisasi Armada AngkatanWadaya LautSegara Inggris, réformasi Layanan Medhis Angkatan Darat Inggris,<ref name="royal">{{citation|url=http://www.royal.gov.uk/HistoryoftheMonarchy/KingsandQueensoftheUnitedKingdom/Saxe-Coburg-Gotha/EdwardVII.aspx|title=Edward VII|publisher=Situs resmi saking Monarki Inggris|accessdate=2 MeiMèi 2010}}</ref> sarta réorganisasi tentara Inggris sasampunipun rampungipun [[Perang Boer Kaping Kalih]]. Panjenenganipun kasil ngembangaken hubungangegayutan saé antawisipun Britania RayaAgung lan nagari-nagari Éropah sanèsipun, utaminipun kaliyan [[Prancis]], saéngga panjenenganipun dipun julukidipunjuluki ''Peacemaker''. Éwadéné mekatenmakaten, hubunganipungegayutanipun kaliyan ponakanipun [[Wilhelm II|Wilhelm II saking Jerman]] boten lumampah kanthi saé.
 
== Réferènsi ==
 
{{S-start}}
{{succession box|before= [[Victoria saking Britania RayaAgung|Victoria]]|title= [[Daftar Panguwasa Britania RayaAgung|Nata Britania RayaAgung lan IrlandiaIrlan]]<br />[[Wangsa Saxe-Coburg lan Gotha|Wangsa Saxe-Coburg-Gotha]] |years=1901–1910|after= [[George V saking Britania RayaAgung|George V]] }}
{{end}}
 
{{DEFAULTSORT:Edward, Albert}}
[[Kategori:Raja lan Ratu Britania RayaAgung]]
[[Kategori:KalairanLair 1841]]
[[Kategori:Pati 1910]]
[[Kategori:Artikel mawa basa krama]]
352.737

besutan