Edward VII: Béda antara owahan

5 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
ganti kat, replaced: Daftar → Pratélan (3), Kaisar → Maharaja, Perdhana Mentri → Kyanapatih (2), daftar → pratélan, Raja lan Ratu → Raja lan Rani, peran → prabawa , Angkatan Darat → Wadya Dharat, tentara → prajurit , Ratu Victor...
(ganti kat, replaced: dipun → dipun, Mei → Mèi (3), Angkatan Laut → Wadaya Segara, Britania Raya → Britania Agung (13), Denmark → Dhénemarken, hubungan → gegayutan (2), mekaten → makaten, Irlandia → Irlan (2))
(ganti kat, replaced: Daftar → Pratélan (3), Kaisar → Maharaja, Perdhana Mentri → Kyanapatih (2), daftar → pratélan, Raja lan Ratu → Raja lan Rani, peran → prabawa , Angkatan Darat → Wadya Dharat, tentara → prajurit , Ratu Victor...)
| reign =22 Januari 1901 – 6 Mèi 1910
| coronation =9 Agustus 1902
| succession = [[DaftarPratélan Panguwasa Inggris|Nata Britania Agung]] lan [[Inggris Dominion]], [[KaisarMaharaja India]]
| moretext = ([[Style of the British sovereign#Styles of British sovereigns|more...]])
| predecessor =[[Victoria saking Britania Agung|Victoria]]
| successor =[[George V saking Britania Agung|George V]]
| reg-type = Perdhana MentriKyanapatih
| regent = [[DaftarPratélan Perdhana MentriKyanapatih Nata Edward VII|''Pirsani daftarpratélan'']]
| spouse =[[Alexandra saking Dhénemarken]]
| issue =[[Pangéran Albert Victor, Duke saking Clarence lan Avondale|Pangéran Albert Victor, Duke saking Clarence]]<br />[[George V saking Britania Agung|George V]]<br />[[Louise, Putri Krajan lan Duchess saking Fife]]<br />[[Putri Victoria saking Britania Agung|Putri Victoria]]<br />[[Maud saking Wales|Maud, Ratu saking Norwegia]]<br />[[Pangéran Alexander John saking Wales]]
| house =[[House of Saxe-Coburg and Gotha]]
| father =[[Albert, Prince Consort|Albert saking Saxe-Coburg lan Gotha]]
| mother = [[RatuRani Victoria]]
| date of birth ={{birth date|1841|11|9|df=yes}}
| place of birth =[[Buckingham Palace]], London
}}
 
'''Edward VII''' (Albert Edward) ([[9 November]] [[1841]] - [[6 Mei]] [[1910]]) punika [[raja]] [[Krajan Manunggal Britania Agung lan Irlan]]. Edward punika putranipun RatuRani Victoria I. Panjenenganipun dados Raja Inggris tanggal [[22 Januari]] [[1901]] nggantosaken ibunipun, [[RatuRani Victoria]]. Panjenenganipun punika nata Inggris pisanan saking [[Wangsa Saxe-Coburg lan Gotha]], ingkang naminipun lajeng dipunéwahi dados [[Wangsa Windsor]] déning putranipun [[George V saking Britania Agung|George V]].
 
Edward kagungan peranprabawa salebetipun modhèrnisasi Armada Wadaya Segara Inggris, réformasi Layanan Medhis AngkatanWadya DaratDharat Inggris,<ref name="royal">{{citation|url=http://www.royal.gov.uk/HistoryoftheMonarchy/KingsandQueensoftheUnitedKingdom/Saxe-Coburg-Gotha/EdwardVII.aspx|title=Edward VII|publisher=Situs resmi saking Monarki Inggris|accessdate=2 Mèi 2010}}</ref> sarta réorganisasi tentaraprajurit Inggris sasampunipun rampungipun [[Perang Boer Kaping Kalih]]. Panjenenganipun kasil ngembangaken gegayutan saé antawisipun Britania Agung lan nagari-nagari Éropah sanèsipun, utaminipun kaliyan [[Prancis]], saéngga panjenenganipun dipunjuluki ''Peacemaker''. Éwadéné makaten, gegayutanipun kaliyan ponakanipun [[Wilhelm II|Wilhelm II saking Jerman]] boten lumampah kanthi saé.
 
== Réferènsi ==
 
{{S-start}}
{{succession box|before= [[Victoria saking Britania Agung|Victoria]]|title= [[DaftarPratélan Panguwasa Britania Agung|Nata Britania Agung lan Irlan]]<br />[[Wangsa Saxe-Coburg lan Gotha|Wangsa Saxe-Coburg-Gotha]] |years=1901–1910|after= [[George V saking Britania Agung|George V]] }}
{{end}}
 
{{DEFAULTSORT:Edward, Albert}}
[[Kategori:Raja lan RatuRani Britania Agung]]
[[Kategori:Lair 1841]]
[[Kategori:Pati 1910]]
352.737

besutan