Canberra: Béda antara owahan

8 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
replaced: arsitek → arsitèk, Britania Raya → Britania Agung, didik → dhidhik, Italia → Itali (3), mbangun → yasa, parte → parté, pusat → punjer (2), Senadyan → Sanadyan, Skotlandia → Sekotlan
(→‎top: éjaan using AWB)
(replaced: arsitek → arsitèk, Britania Raya → Britania Agung, didik → dhidhik, Italia → Itali (3), mbangun → yasa, parte → parté, pusat → punjer (2), Senadyan → Sanadyan, Skotlandia → Sekotlan)
|}
 
'''Canberra''' iku [[kutha krajan]] [[Australia]] kang dumunung ing [[Australian Capital Territory]], 300 km sisih kulon-kidul [[Sydney]] lan 650 km wétan-lor [[Melbourne]]. Panggonan ing anatarané loro kutha gedhé ing Australia iku dipilih taun [[1908]] minangka kompromi awit anané persaingan antara Melbourne lan Sydney kanggo dadi ibukuthta. Kutha iki dirancang déning [[arsitekarsitèk]] [[Chicago]], [[Walter Burley Griffin]], lan pembangunanpeyasaan diwiwiti taun [[1913]].
 
Kanthi padunung kang cacahé watara 339.000, Canberra dadi kutha krajan paling gedhé kapitu ing [[Australia]] lan kutha ing laladan pedalaman kang paling gedhé. Minangka pusatpunjer pamaréntahan, ing Canberra dumunung [[Gedung Parlemen Australia|Gedung Parlemen]] lan werna-werna kantor departemendepartémen. SenadyanSanadyan mangkono, pusatpunjer ékonomi isih ana ing kutha [[Sydney]] lan [[Melbourne]].
 
== Demografi ==
[[Gambar:Sheep's statue in Canberra.JPG|thumb|left|Reca wedhus gibas ing kutha Canberra]]
Ing taun [[2003]], padunung Canberra gunggungé ana 323.004 jiwa kanthi kapadhetan 401 jiwa/km², kagolong padhet dibandingaké karo kutha-kutha liyané ing [[Australia]]. [[Sensus]] taun [[2001]] nuduhaké yèn 1,2% padunung Canberra iku wong-wong Aborijin, déné 21,6% imigran kang lair ing sanjabané Australia. Klompok pendhatang paling gedhé ya iku saka nagara-nagara [[Basa Inggris|abasa Inggris]], kang paling akèh [[Britania RayaAgung]] lan [[Selandia Anyar]]. Imigran-imigran liya uga teka saka [[Jerman]], [[SkotlandiaSekotlan]], [[ItaliaItali]], lan [[Vietnam]].
 
Padunung Canberra akèh-akèhé isih enom lan duwé pendidikanpendhidhikan. Umur rata-rata padunung ya iku 32 taun lan padunung kang umur sakdhuwuré 65 taun cacahé 8,3%. Basa ibu kang paling umum ya iku [[basa Inggris]] nanging panggunaan basa liyané kaya [[basa Tionghoa]], [[basa ItaliaItali|ItaliaItali]], lan [[Basa Kroasia|Kroasia]] uga lazim dipigunakaké.
 
== Pranala njaba ==
{{Nagara bagéan Australia}}
 
[[Kategori:Kutha krajan nagara]]
[[Kategori:Kutha ing Australia]]
 
352.737

besutan