Aamir Khan: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: replaced: film → filem (2), pilem → filem (7)
(→‎Cathetan suku: ganti kat using AWB)
(→‎top: replaced: film → filem (2), pilem → filem (7))
[[Gambar:AamirKhanTIFFSept10.jpg|thumb|250px|Aamir Khan]]
 
'''Aamir Khan''' (आमिर ख़ान, {{lang-ur|{{Nastaliq|عامر خان}}}}, {{lahirmati||14|3|1965|nama=jenenng lairé '''Aamir Hussain Khan''' }}) iku salah siji [[aktor]], lan [[sutradara]] ing donya filmfilem [[Bollywood]]. Aamir Khan ditepungi saka [[pilem]] kang irah-irahané ''[[Once Upon A Time in India]]'' (nalika taun [[2001]]), dhèwèké ing pilemfilem iku dadi aktor lan produseré. Saka pilemfilem iku dhèwèké kalebu bakal calon olèh (''nominasi'') [[Academy Award]] ing babagan ''Best Foreign Language Film''.<ref name="Aamir Khan ">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/bollywood/a/aamir_khan Aamir Khan] dipununduh tanggal 20 Juni 2011</ref>
 
Aamir Khan lair ing [[Mumbai]], [[India]], tanggal [[14 Maret]] [[1965]]. Dhèwèké mlebu ing donya pilemfilem diwiwiti saka dadi aktor wiwit cilik ing pilemfilem ''Yaadon Ki Baraat ([[1973]]) lan Madosh ([[1974]]).<ref name="Aamir Khan "/>
Saka iku dhèwèké wiwit ditawani main ing pilemfilem-pilem biyoskop.<ref name="Aamir Khan "/>
 
Khan lahir saka kulawarga muslim Pathan kang turun tumurun nggeluti babagan pilemfilem, bapaké, [[Tahir Hussain]] ya iku produser filmfilem.<ref name="Aamir Khan "/>
Saliyane iku [[Nasir Hussain]] uga dadi produser kang ngrangkep sutradara lan aktor.<ref name="Aamir Khan "/>
 
Wiwit dhèwèké main ing pilemfilem ''[[Ghajini]]'', jenengé banjur dadi misuwur. Dhèwèké uga olèh paraban ''King Khan'' ngalahaké [[Shahrukh Khan]] lan artis kang ana jeneng ''Khan'' liyané.<ref name="Aamir Khan 2">{{id}}[http://selebriti.kapanlagi.com/bollywood/a/aamir_khan/berita Berita Aamir Khan] dipununduh tanggal 20 Juni 2011</ref>
 
==Filmografi<ref name="Aamir Khan "/> ==
352.737

besutan