Transfigurasi Kristus: Béda antara owahan

22 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
c
busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik
c (→‎top: éjaan, replaced: yaiku → ya iku using AWB)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
{{Yesus}}
[[FileGambar:Transfiguration by Lodovico Carracci.jpg|thumb|200px|Transfigurasi déning [[Lodovico Carracci]], 1594, nggambaraké [[Elia]], [[Yésus]], lan [[Musa]] karo Rasul telu.]]
'''Transfigurasi Kristus''' iku prastawa ing ngendi [[Yésus]] dimulyakaké ing [[gunung]], sarta ketemu karo [[Musa]] lan [[Elia]] ing ndhuwur gunung iku. Pasuryan Dalem sumunar lan kebak déning kamulyan. Iki arupa puncuk spiritualitas saka Yésus.<ref name="Leks"/>
Nalika prastawa iku, ana telu murid Yesus bebarengan karo Panjenengané; [[Petrus]], [[Yakobus]] lan [[Yohanes]].<ref name="William">{{id}} William Barclay., ''Pemahaman Alkitab Setiap Hari - Injil Matius 11-28'', Jakarta: BPK Gunung Mulia, 2009</ref> Cahya kamulyan sing mancar saka pasuryané Yésus iku kanggo mènèhi pangajaran marang para murid ngenani kedadéyan ing mburiné prastawa sing nyedhihaké sing bakal dialami Yesus.<ref name="William"/> Prastawa ([[salib|panyaliban]]) sing bakal nggawa marang kamenangan, kamulyan ing samburiné panginan lan panyercan, lan bakal ana kamulyan sing bakal nguwataké para murid jroning kauripané ndhèrèk Yésus, guruné iku.<ref name="William"/>
 
Prastawa iki banjur dadi [[tradhisi]] umat [[Kristen]] jroning ngayati salah sawijining prastawa uripé [[Yésus Kristus]].<ref name="Leks"/> Wektu kanggo ngleksanakaké transfigurasi iki dumadi ing minggu sakdurungé ngriyayakaké Dina Riyaya [[Jemuwah Agung]] minangka pèngetan séda Dalem Yésus.<ref name="Leks"/> Transfigurasi iki didadèkaké titik punjer jroning karya Yésus minangka [[Mesias]] miturut rencana [[Allah]].<ref name="Leks">{{id}}Stefan Leks., ''Tafsir Injil Matius'', Yogyakarta: Kanisius</ref>
Prastawa iki bisa dikawruhi jroning [[Alkitab]] ing [[Injil Matius]] 17:1-12, utawa ing [[Injil Markus]] 9: 2-13 utawa ing [[Injil Lukas]] 9: 28-36.<ref name="Leks"/><ref name="LAI">{{id}} Alkitab, Jakarta : Lembaga Alkitab Indonesia. {{Ayat|Matius|17|1|12}}; {{Ayat|Markus|9|2|13}}; {{Ayat|Lukas|9|28|36}}</ref>
 
Tujuan transfigurasi iki ya iku kanggo mènèhi spiritualitas marang umat Kristen jroning sikap batin, lan duwé dampak ing sikap lairé uga.<ref name="Kanisius">{{id}} ''Spiritualitas Damai'', Yogyakarta: Kanisius, 2008</ref> Sikap batin iku miturut [[Kardinal]] Carlo Mantini bisa dideleng jroning dhiri [[Santo Paulus]] jroning sapérangan perkara: anané suka gambiraning batin lan katentreman sing gedhé, anané sikap puji panuwun, kasiapan jroning ndhèrèk Yésus.<ref name="Kanisius"/>
 
== Réferènsi ==
{{reflist|2}}
 
11.292

besutan