Brahmanisme: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  5 taun kepungkur
→‎top: Hindu -> Hindhu (éjaan baku), replaced: Hindu → Hindhu
(→‎top: Buddha -> Buda (éjaan baku), replaced: Buddha → Buda)
(→‎top: Hindu -> Hindhu (éjaan baku), replaced: Hindu → Hindhu)
'''Brahmanisme''' punika pelopor [[agama|agami]] [[HinduHindhu]] lan agami [[Buda]]. Agami punika tuwuh ing [[India]] bagéyan lèr ing kalangan bangsa [[Ras Arya|Arya]] ingkang dugi India kinten-kinten 8000 taun kapengker.
 
Ciri khas utami agami punika arupi siklus antawis ([[pati|pepati]]) lan kalairan malih ([[reinkarnasi]]) sarta pamérangan manungsa dados sekawan [[kasta]] ingkang bènten-bènten. Kasta punika ing basa [[Sansekerta]] dipun wastani [[warna]].
352.737

besutan