Narayana: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: replaced: Hindhu sastra → Hindu sastra
(Hindu -> Hindhu (éjaan baku), replaced: Hindu → Hindhu (4))
(→‎top: replaced: Hindhu sastra → Hindu sastra)
[[Gambar:Narayana.jpg|thumb|Narayana]]
{{HindhuHindu sastra}}
'''Narayana''' utawi '''Narayan''' inggih punika minangka nama wonten ing [[basa Sanskerta]] ingkang katujokaken kanggé nyebut [[Wisnu]], lan wonten ing kathah basa laladan kontemporer nama [[India]] umum. Narayana ugi dipunidéntifikasi minangka Purusha. Wonten ing sapérangan sastra [[Purana]] wonten pamanggih ingkang béda ingkang kagayut kaliyan Narayana. Wonten ing [[Kurmapurana|''Kurma Purana'']] piyambakipun dipunidentifikasikaken kaliyan [[Brahman]] lan Krishna-Wisnu, ananginng wonten ing [[Brahmapurana|''Brahma Purana'']] Vaivarta Narayana dipunanggep béda saking [[Kresna|Krishnalan]] ugi dipunanggep minangka bagéyan saking Krishna.<ref name=Raghavan1982>{{cite book
| author = Raghavan, V.
348.872

besutan