Bawang godhong: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: setunggalipun → satunggalipun (3)
(→‎Pranala njawi: Amerika Serikat -> Amérika Sarékat, replaced: Amerika Serikat → Amérika Sarékat)
(éjaan: satunggalipun, mujudaken, désa, manungsa, replaced: setunggalipun → satunggalipun (3))
|synonyms_ref=<ref>[http://www.tropicos.org/Name/18400035 Tropicos]</ref><ref>[http://www.theplantlist.org/tpl1.1/record/kew-295569 The Plant List]</ref>
}}
'''Bawang godhong''' ('''''Allium fistulosum''''' L.; {{lang-en|Welsh onion}} utawi ''Japanese bunching onion'') inggih punika salah setunggalipunsatunggalipun [[bawang]] [[perennial]]. Aran sanès wonten basa manca kagem wit-witan punika kalebet '''green onion''', '''spring onion''', '''scallion''', '''escallion''', lan '''salad onion''', ingkang saget nggadhahi teges jamak, amargi dipunginaaken kagem sakpérang wit ingkang sami, utawi wit bawang godhong bènten saking [[genus]] ''[[Allium]]''. Spésiès punika estu mémper ganda lan raosipun kalian [[bawang bombai]] ingkang limrah dipunagem, ''Allium cepa'', lan sampun wonten hibrida ing antawisipun wit-witan kekalih. Bawang godhong mboten awujud [[bulb]], lan godhong-godhongipun growong wonten satengaipun ("fistulosum" maknanipun "growong") lan [[:en:Scape (botany)|scapes]]. Varietas wiyar bawang godhong mèmper kaliyan [[bawang prei]], pramila dipunagem tembung Jepang 'negi', wondéné varietas ingkang langkung sakedhik sami kalian [[:en:chive|chive]]. Kathah bawang godhong ingkang wonten sisikipun kanthi wujud ''clump perennial evergreen''.<ref>[http://www.floridata.com/ref/A/alli_fis.cfm Floridata: Allium fistulosum]</ref><ref name="TKG">{{cite book|last =Thompson|first =Sylvia |title =The Kitchen Garden|publisher = Bantam Books|year = 1995}}</ref> Kejawi kagem bumbu wonten masakan, bawang godhong ugi saget dipunginaaken minangka wit-witan hias.<ref>Agroteknologi: [http://agroteknologi.web.id/klasifikasi-dan-morfologi-bawang-daun/ Klasifikasi dan Morfologi Bawang Daun], dipundhut 4 Mei 2017</ref><ref>Materi Pertanian: [http://www.materipertanian.com/ciri-ciri-tanaman-bawang-daun/ Ciri-ciri Tanaman Bawang Daun], dipundhut 4 Mei 2017</ref><ref>Belalang Tue: [https://belalangtue.wordpress.com/2010/11/24/nama-latin-dan-klasifikasi-bawang-daun/ Nama Latin dan Klasifikasi Bawang Daun], dipundhut 4 Mei 2017</ref><ref>SambadaFarm: [http://shop.sambadafarm.com/benih-sayuran/benih-loncang-bawang-daun-allium-fistulosum-97.html Benih Loncang / Bawang Daun (Allium fistulosum)], dipundhut 4 Mei 2017</ref><ref>Jurnal UGM:[https://jurnal.ugm.ac.id/jbp/article/view/6421 Jurnal UGM - Bawang Daun], dipundhut 4 Mei 2017</ref><ref>Kabupaten Karo: [http://www.karokab.go.id/id/index.php/potensi-daerah/pertanian/684-bawang-daun Potensi Pertanian Daerah-Bawang Daun], dipundhut 4 Mei 2017</ref><ref>Pikiran Rakyat: [http://www.pikiran-rakyat.com/ekonomi/2016/02/13/360765/petani-bawang-daun-dirundung-cuaca-mendung Petani Bawang Daun Dirundung Cuaca Mendung], dipundhut 4 Mei 2017</ref>
 
== Aran Inggris ==
Wonten sujarahipun, bawang godhong misuwur minangka ''cibol''.<ref>Ward, A: [http://digital.lib.msu.edu/projects/cookbooks/books/grocersencyclopedia/ency.html ''The Encyclopedia of Food and Beverage''], New York, 1911. Retrieved January 5, 2007.</ref> Wonten Cornwall dipunsebat minangka "''chibbles''".
 
Aran Inggris "[[wikt:Welsh onion|Welsh onion]]" awujud salah setunggalipunsatunggalipun [[:en:misnomer|misnomer]] wonten basa Inggris modern, amargi ''Allium fistulosum'' sanès saking [[Wales]] sarta mboten limrah dipunagem wonten [[masakan Wales]] (''Allium'' ijo ingkang limrah ing Wales inggih punika [[bawang prei]], ''A. ampeloprasum'', inggih punika sayuran nasional Wales). Aran "[[wikt:Welsh|Welsh]]" nglestantunaken teges aslinipun saking basa Inggris kuno ([[:en:Old English|Old English]]) "welisc", utawi [[Old German]] "welsche", ingkang tegesipun "manca" (kadosdene ''wal-'' wonten "[[wikt:walnut|walnut]]", ingkang nggadhahi asal usul ingkang sami). Spésiès punika saking [[Asia]], bokmenawi [[Siberia]] utawi [[Tiongkok]]. Wonten ing Wales, "spring onion" (bawang usum semi) nggadhahi variasi dhialèk, ''jibbon'' utawi ''sibwn'' ('syibun') ingkang asalipun saking basa [[Perancis]] 'ciboule.' Spésiès niki ugi dados alamiah ing [[Alaska]] lan [[Northwest Territories]] ing [[Kanada]], sarta sumebar ing sawenèh panggènan ing [[Amérika Sarékat]].<ref>[http://www.efloras.org/florataxon.aspx?flora_id=1&taxon_id=200027477 Flora of North America v 26 p 244.]</ref><ref>[http://bonap.net/MapGallery/County/Allium%20fistulosum.png BONAP (Biota of North America Project) floristic synthesis, ''Allium fistulosum'']</ref>
 
== Kagem masakan ==
 
=== Jamaika ===
Dipunsebat minangka '''escallion''',<ref>{{cite web |title=Ministry of Agriculture and Lands Standard Specification for Escallion |url=http://www.moa.gov.jm/about/departments/standards/escallion_booklet.pdf |publisher=[[Ministry of Agriculture and Fisheries, Jamaica]] |date=April 1987 (revised June 1999) |accessdate=August 20, 2010}}</ref> bawang godhong punia salah setunggalipunsatunggalipun bahan wonten ing [[masakan Jamaika]], dicampur kaliyan [[thyme]], [[:en:Scotch bonnet (pepper)|scotch bonnet pepper]], [[bawang putih]] lan [[allspice]] (kasebat "pimenta"). Resèp ngagem escallion kadhang kala nedahaken bilih [[bawang prei]] minangka sulih wonten salad. "Jamaican dried spice mixtures" ingkang ngagem escallion dipunsadé komersial.
 
=== Rusia ===
348.872

besutan