Gemblong: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: biasa → biyasa, Kabeh → Kabèh, isa → bisa
(éjaan: wetan -> wétan, replaced: Wetan → Wétan)
(éjaan, replaced: biasa → biyasa, Kabeh → Kabèh, isa → bisa)
'''Gemblong''' iku jenising [[panganan]] cilik utawa kudhapan. Jenising gemblong akèh banget. Ana sing digawé saka [[ketéla pohung|téla pohung]], lan saka beras ketan. Gemblong akèh ditemokaké ing tlatah [[Jawa Tengah]], [[Jawa Wétan]], [[Yogyakarta|Ngayogyakarta]] lan [[Jawa Kulon]]. Ana uga papan kang ngarani gemblong iku ''jadah'' utawa ''tetel''. Ing tlatah Jawa Kulon.
 
Gemblong saka beras ketan biasabiyasa dibakar lan dipangan nganggo sambel [[oncom]]. Saliyané iku gemblong uga didol arupa panganan awujug bunder lonjong sing diblebet [[gula]].
 
Gemblong biasané paling énak yèn diwur-wuri parutan [[klapa]] lan dipangan ing wanci ésuk karo dikancani [[tèh]] utawa [[kopi]] anget, sinambi maca [[koran]]. Ing karang padésan Jawa Tengah, gemblong minangka salah siji panganan utawa jajan pasar sing kerep dituku kanggo ngirim sarapan wong tandur [[pari]], matun utawa [[waluku|mluku]] lan [[garu|nggaru]] ing [[sawah]].
Carane Masak Gemblong :
 
# KabehKabèh bahan mau dicampur, diulet sinambi diwenehi santen anget sithik-sithik, nagnti isabisa dibentuk bunder kaya endhog, rada pipih.
# Digoreng nganggo lenga nganti wernane rada soklat, banjur ditiriske.
# Gula salut : digodhog nganti umup, kenthel, lan ana busane. Geni dicilike, gemblong dilebokke, diudhek nganti rata kecampur gula.
352.737

besutan