Scott Joplin: Béda antara owahan

4 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: kangge → kanggé (2), kanggè → kanggé, majalah → kalawarta
(→‎Warisan: replaced: film → filem)
(éjaan, replaced: kangge → kanggé (2), kanggè → kanggé, majalah → kalawarta)
 
== Warisan ==
Musik Joplin tetap populer sadangunipun taun-taun salajengipun. Adaptasi [[Marvin Hamlisch]] kanggèkanggé lagu ragtime Joplin "The Entertainer" dumugi angka kaping 3 saking tangga 100 lagu paling top [[majalahkalawarta Billboard]] taun [[1974]], lajeng tuwuh minat ingkang langkung wiyar lan jero tumrap ragtime umumipun lan Joplin mliginipun.<ref>http://www.carolinaclassical.com/joplin/index.html Scott Joplin: Raja Ragtime (1868-1917)</ref>
 
Ingkang ironis, minat punika tuwuh saking aransemen Hamlisch lan pertunjukan musik ragtime Joplin wonten ing filem ingkang populer lan pamenang Hadiah [[Academy Awards|Oscar]], ''[[The Sting]]'', kanthi latar belakang taun [[1930]]-an, tebih sasampunipun puncak masa ragtime.
 
Nalika taun [[1974]] Kenneth MacMillan nyiptakaken sawijining balet kanggekanggé Royal Ballet, Elite Syncopations, adhedhasar lagu-lagu déning Joplin, Max Morath lan sanèsipun. Balet-balet punika taksih dipuntampilaken sawetawis wekdal.
 
Scott Joplin kagungan bintang ing [[St. Louis Walk of Fame]].
* ''Please Say You Will'' (1895)
* ''The Ragtime Dance'' (1902)
* ''The Ragtime Dance'' (1906) versi punika dipunsingid dipunterbitaken kanggekanggé nutup kerugian saking versi 1902.
* ''Reflection Rag'' (1917) penerbitan anumerta
* ''The Rose-bud March'' (1905)
352.737

besutan