Organel: Béda antara owahan

16 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: sel → sèl (8), kayata → kaya ta, bidhang → babagan, bakteri → baktèri
(→‎top: éjaan & cithakan using AWB)
(éjaan, replaced: sel → sèl (8), kayata → kaya ta, bidhang → babagan, bakteri → baktèri)
[[Gambar:biological_cell.svg|thumb|350px|Skema selsèl kéwan khusus sing nunjukaké komponèn subsel. '''Organel''': (1) [[nukleolus]] (2) [[Inti selsèl|nukleus]] (3) [[ribosom]] (4) [[vesikula]] (5) [[retikulum endoplasma]] kasar (RE) (6) [[badan Golgi]](7) [[Sitoskeleton]] (8) RE alus (9) [[mitokondria]] (10) [[vakuola]] (11) [[sitoplasma]] (12) [[lisosom]] (13) [[sentriol]] ]]
 
Ing bidhangbabagan [[biologi selsèl]], '''organel''' iku saka pérangan struktur kanthi fungsi khusus sing ngambang ing [[sitoplasma]] [[selsèl]] [[eukariot]]. Biyèn, organel ditepungi kanthi migunakaké [[mikroskop]], uga migunakaké [[fraksinasi selsèl]].
 
Sapérangan organel sing mungel asalé saka [[bakteribaktèri]] [[endosimbion]]:
* [[kloroplas]]
* [[plastida]] liya, kayatakaya ta [[leukoplas]], [[amiloplas]], [[etioplas]], [[elaioplas]], [[rodoplas]], lan [[kromoplas]].
* [[mitokondria]].
Organel liyané klebu:
* [[miofibril]]
* [[nukleolus]]
* [[inti selsèl|nukleus]]
* [[parentesom]]
* [[peroksisom]]
* [[nukleosom]]
* [[mikrotubulus]]
* [[membran selsèl]]
 
== Pirsanana uga ==
{{CommonscatCommons category|Organelles}}
* [[Sel (biologi)|Sel]]
* [[Teori endosimbiosis]]
 
[[Kategori:Biologi selsèl]]
348.872

besutan