Wrocław: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, Galeri → Gladri, kilometer → kilomèter, Protestan → Protèstan, pusat → punjer (2), serta → sarta (2), Tentara → Wadya, utamané → mligi
(→‎top: éjaan, replaced: persegi → pasagi, muséum → musiyum, bagéyan → pérangan)
(éjaan, replaced: Desember → Dhésèmber, Galeri → Gladri, kilometer → kilomèter, Protestan → Protèstan, pusat → punjer (2), serta → sarta (2), Tentara → Wadya, utamané → mligi)
| [[Provinsi ing Polen|Provinsi]]: || ''[[Provinsi Silesia Hilir|Silesia Hilir (dolnośląskie)]]''
|- style="background: #ffffff;"
| Jembar: || 292,9 [[kilometerkilomèter pasagi|km²]]
|- style="background: #ffffff;"
| [[Padunung]]: || 635.932 jiwa <small>31 DesemberDhésèmber 2005</small>
|- style="background: #ffffff;"
| Pelat nomor kendaran motor: || <tt>DW</tt>
| Walikutha: || Rafał Dutkiewicz
|}
''' Wrocław ''' (pocapané [{{IPA|'vrɔtswaf}}]; [[basa Jerman|Jerman]]: '''''Breslau''''') iku kutha sing paling gedhé kaping papat ing Polen yèn ditilik saka cacahé padunungé. Cacahé ana mèh 640.000 jiwa. Kutha iki kutha krajan ''[[Województwo dolnośląskie]]'' (provinsi Silesia Ilir). Saliyané iku kutha iki pusatpunjer Kauskupan Agung lan Diocese ProtestanProtèstan. Ing kutha iki uga akèh sekolah-sekolah dhuwur lan universitas, lembaga-lembaga sains saha akèh téater sertasarta musiyum. Kutha iki pusatpunjer budaya Silesia. Ing Wrocław akèh pabrik-pabrik mesin lan métal.
 
Wrocław papané ana ing pinggiring kali [[Oder]] (Odra). Kutha iki dibagi dadi rong pérangan déning kali iki.
Kutha iki nduwé sajarah dawa lan dikuwasani nagara sing béda-béda. Saka taun [[1919]]–[[1945]] Wrocław iku dadi kutha krajané provinsi Prusia, [[provinsi Niederschlesien]].
 
Ing pungkasané [[Perang Donya II]], kutha iki dibedhah déning [[TentaraWadya Abang]] [[Uni Sovyet|Uni Sovyèt]] lan sawisé taun 1945 diserahaké marang Polen, dadi kompènsasi tlatah Polen ing sisih wétan sing dicaplok Uni Sovyèt ([[Belarus]] lan [[Ukraina]]). Padunung Jerman ing kutha iki padha diusir kabèh, sanadyan sawisé iku isih ana wong Jerman manggon ing kutha iki. Kutha iki banjur dileboni wong-wong saka Polen, utamanémligi saka kutha [[Lwów]] sing dicaplok Uni Sovyèt.
 
== Klub-klub Ulah raga ==
* [[Manfred von Richthofen]] (lair 1892)
 
== GaleriGladri ==
 
<gallery>
File:UniwersytetWroclawski-Odra.jpg|Univèrsitas Wrocław
File:Grunwaldzki noca.jpg|Kreteg Grunwaldzki
File:Arkady2.JPG|Komplèks pasca-modèrnisme Arkady sing dibuka ing awal taun 2007, sertasarta isiné kantor, bioskop, mal lan akuarium iwak hiyu
</gallery>
 
352.737

besutan