Préfèktur Tottori: Béda antara owahan

8 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: bageyan → pérangan, bagéyan → pérangan (6)
(→‎top: éjaan, replaced: krajannipun → krajanipun)
(éjaan, replaced: bageyan → pérangan, bagéyan → pérangan (6))
[[Gambar:Tottori sand dune p4 2430.jpg|thumb|400px|Guguk pasir Tottori]]
 
{{nihongo|'''Prefektur Tottori'''|鳥取県|Tottori-ken}} inggih punika salah satunggaling [[prefektur Jepang]] ingkang mapan wonten ing bagéyanpérangan lor-wétan wewengkon [[Chugoku]], mliginipun ing sisih [[wétan]] laladan [[San-in]] ing Pulo [[Honshu]] <ref name="tottori1">[http://www.iniotaku.com/387-1-Mengenal+Prefektur+di+Jepang.html Mengenal Prefektur di Jepang], (dipun''akses'' tanggal 23 Februari 2013)</ref><ref name="tottori2">[http://www.hyogo-c.ed.jp/~mc-center/nihongoshidou/syakaikakyouzai/geography%20i.pdf Jepang], (dipun''akses'' tanggal 23 Februari 2013)</ref>. Prefektur Tottori gadhah cacah penduduk ingkang paling sekedhik ing antawisipun sadaya prefektur ing Jepang. Kutha krajanipun punika kutha [[Tottori, Tottori|Tottori]] ingkang rumiyinipun mekar saking kutha ing sakiwa tengenipun [[Istana Tottori|Astana Tottori]]. Produk tetanèn unggulan Prefektur Tottori inggih punika woh [[pir]] Nijisseiki ingkang kondhang ing Jepang amargi raosipun ingkang écho. Produk tetanèn sanèsipun punika woh pir jinis Kōsui, [[nagaimo]], [[lokyo]], [[godhong bawang]] lan [[semangka]]. [[Guguk pasir Tottori]] punika papan pariwisata ingkang kawéntar ing Prefektur Tottori.
 
== Geografi ==
Prefektur Tottori bageyanpérangan [[kulon|kilèn]] winatesan kalihan [[Prefektur Shimane]], ing bagéyanpérangan wétan winatesan kalihan [[Prefektur Hyogo]] lajeng ing sisih kidul kalihan [[Prefektur Hiroshima]], [[Prefektur Okayama]], lan Prefektur Hyogo. Prefektur Tottori gadhah garis pasisir kalihan [[Laut Jepang]] (Laut Timur) sarta gadhah dhataran inggih ing laladan pagunungan Chugoku. WIlayah Prefektur Tottori punika dipunperang dados tigang bagéyanpérangan, laladan bagéyanpérangan kilèn kanthi pusta kutha [[Yonago, Tottori|Yonago]] lan kutha [[Sakaiminato, Tottori|Sakaiminato]], laladan bagéyanpérangan tengah kanthi pusat kutha [[Kurayoshi, Tottori|Kurayoshi]], lan laladan bagéyanpérangan wétan kanthi pusat kutha [[Tottori, Tottori|Tottori]]. prefektur Tottori kagungan laladan tetanèn ingkang wiyar wonten ing dhataran andhap Tottori, dhataran adnhap Kurayoshi lan dhataran andhap Yonago. [[Gunung Daisen, Tottori|Gunung Daisen]] (1.729 [[meter|m]]) kalebet gunung paling inggil ing Prefektur Tottori, lajeng [[Gunung Hyonosen|Gunung Hyōnosen]] (1.509,6 [[meter|m]]) lan [[Gunung Nagi]] (1.255 [[meter|m]]). Ilining toya lèpèn sadaya tumuju ing Laut Jepang, kutha Tottori ngliwati Lèpèn tenjin, lan kutha kutha Yonago dipunliwati déning Lèpèn Hino.
 
== Pendidikan ==
348.872

besutan