Yitzhak Rabin: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Nèmnèman lan Pelayanan ing Palmach: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan
(→‎Pranala njawi: Amerika Serikat -> Amérika Sarékat, replaced: Amerika Serikat → Amérika Sarékat)
(→‎Nèmnèman lan Pelayanan ing Palmach: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan)
 
== Nèmnèman lan Pelayanan ing Palmach ==
Rabin miyos ing [[Yerusalem]] ingkang mlebet bagéyanpérangan wewengkon [[Palestina]] (tepatipun: [[Mandat Britania Palestina]]).
 
Salebetipun mangsa jabatanipun ingkang kaping kalih, panjenenganipun ngupados damel hubungan becik kaliyan [[Palestina]]. Margi upadosipun punika, nalika taun [[1994]] sesarengan [[Yasser Arafat]] lan Mentri Manca Nagari [[Shimon Peres]] panjenenganipun pikantuk [[bebungah Nobel Perdamaian]]. Wonten sapérangan pihak ingkang nampik keras lelampahan perdamaianipun. Tanggal [[4 November]] [[1995]], panjenenganipun tiwas dipunbrondong [[pluru]] déning sesami [[Yahudi]] ing [[Tel Aviv]].
352.737

besutan