Abdurrahman Wahid: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Kehidupan awal: éjaan, replaced: yen → yèn
(→‎Kehidupan awal: éjaan, replaced: dheweke → dhèwèké)
(→‎Kehidupan awal: éjaan, replaced: yen → yèn)
Gus Dur ya iku pembarep saking enem sedhulur. Wahid lair ing kulawarga kang terhormat ing komunitas Muslim Jawa Timur. simbah saka bapaké ya iku [[Hasyim Asyari]], pengadegé [[Nahdlatul Ulama]] (NU), déné simbah saka sisih biyung, Bisri Syansuri, ya iku guru Muslim kepisan kang miwulang kelas karo bocah wadon <ref>Barton (2002), halaman 38-40</ref>.bapakè Gus Dur, Wahid Hasyim, kalebu ing Gerakan Nasionalis lan dadi menteri Agama tahun 1949.Biyunge, Ny. Hj. Sholehah, ya iku putri pendiri [[Pondok Pesantren]] Denanyar Jombang.
 
Gus Dur kanthi kabuka pernah nyatakake yèn dhéweké duwéni trah [[Tionghoa]]. Abdurrahman Wahid ngaku yenyèn ia dhéweké keturunan saka Tan Kim Han kang daup karo Tan A Lok, sedulur kandung [[Raden Patah]] (Tan Eng Hwa), pendiri Kesultanan Demak.<ref>{{cite web
| last =
| first =
348.872

besutan