Lènsa: Béda antara owahan

4 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: nemokake → nemu
(éjaan, replaced: teori → téyori, tengahe → tengahé, sisi → sisih (3), nyebutake → mratélakaké, maneka → manéka, kaperang → kapérang, kadadean → kadadéan, digunakake → digunakaké (3), digunakaké kanggo → kanggo, bidhang → b...)
(→‎top: éjaan, replaced: nemokake → nemu)
 
'''Lensa''' utawa uga diarani '''Kanta''' ya iku sawijining srana kang awujud kaca bening gepeng sing duwé sisih-sisih kang '''''simetris'''''. Lensa mono duwé kagunan kanggo ngumpulake cahya marang siji titik utawa malah nyebarake cahya kang liwat ing tengahé. Lensa sepisanan dipangerteni saka catatan sandiwara [[Yunani Kuno]] liwat cathetane [[Aristhophane The Clouds]] (424 SM) kang mratélakaké anané istilah ''gelas-gelas pembakar'' (lensa cembung kang kanggo mokusake sinaring srengéngé kanggo nyiptakake geni) ing karyane.
Wong kang nemokakenemu téyori babagan lensa sepisanan tur uga mratelakake kadadéan bayangan ana ing retina ya iku ''fisikawan'' [[muslim]] saka [[Arab]] kang asmane [[Alhazen (Abu Ali al-Hasan Ibn Al-Haitham)]]
 
==Jinising Lènsa==
352.737

besutan