Ketéla pohung: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎Sajarah lan prabawa ékonomi: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu
(→‎top: éjaan, replaced: akeh → akèh)
(→‎Sajarah lan prabawa ékonomi: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu)
 
== Sajarah lan prabawa ékonomi ==
Jinis ketéla pohung ''Manihot esculenta'' sepisanan dikenal ing [[Amérika Kidul]] banjur tumangkar ing mangsa pra-sejarah ing [[Brasil]] lan [[Paraguay]]. Jinis-jinis modhèrn saka spesies sing wis dibudidaya bisa ditemokakétinemu tuwuh ing Brasil kidul. Senadyan spesies ''Manihot'' sing liar akèh, kabèh varitas ''M. esculenta'' bisa dibudidaya.
 
Prodhuksi ketéla pohung donya dikira-kira ngancik 184 yuta ton ing taun 2002. Sapérangan gedhé prodhuksi diasilaké ing Afrika 99,1 yuta ton lan 33,2 yuta ton ing [[Amérika Latin]] lan [[Kapuloan Karibia]].
352.737

besutan