Boksit: Béda antara owahan

5 bèt wis dibusak ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu
(éjaan, replaced: negara → nagara)
(→‎top: éjaan, replaced: ditemokaké → tinemu)
[[File:140606 Les-Baux-12.jpg|thumb|Boksit, [[Les Baux-de-Provence|Les Baux]] ]]
 
'''Boksit''' utawa bauksit, iku wiji [[alumunium]] sing paling wigati. Dat iki dumadi akèh-akèhé saka bahan logam ''gibbsite'' Al(OH)<sub>3</sub>, [[boehmite]] γ-AlO(OH), lan alumunium dioksida hidroksida (''diaspore'') α-AlO(OH), bebarengan karo oksida wesi [[goethite]] lan [[hematite]], lempung mineral [[kaolinite]] lan sethithik [[anatase]] TiO<sub>2</sub>. Dat iki dijenengaké saka jeneng désa [[Les Baux-de-Provence|Les Baux]] ing [[Prancis]] kidul, papan ditemokakétinemu sepisanan dat iki ing taun 1821 déning geologis [[Pierre Berthier]].
 
== Pangasil boksit ==
352.737

besutan