Penetan uwab: Béda antara owahan

11 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3)
c (busak cithakan, per Special:Diff/1146451; panggantèn kosmètik)
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3))
'''Penetan uwab''' utawa jroningsajeroning [[basa Indonésia]] ''tekanan uap'', iku [[penetan]] saka [[uwab]] jroningsajeroning [[kasetimbangan térmodinamika|kasetimbangan]] kanthi [[fase benda|fase]] dudu uwab-é. Kabèh zat [[padhet]] lan [[cair]] duwé kacenderungan kanggo ''[[ngukus]]'' dadi wangun gas, lan kabèh [[gas]] duwé kacenderungan kanggo [[ngembun]] manèh. Ana ing [[suhu]] tinamtu, zat tinamtu duwé penetan parsial kang dadi titik kasetimbangan dinamis gas zat kasebut jroningsajeroning wangun cair utawa padhet. Titik iki dadi penetan uwab zat kasebut ing suhu kasebut.
 
== Pranala njaba ==
* [http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/kinetic/vappre.html#c2 Hyperphysics]
* [http://www.ilpi.com/msds/ref/vaporpressure.html MSDS Vapor Pressure]
{{kimia-stub}}
 
[[Kategori:Sifat kimia]]
[[Kategori:Kimia fisik]]
 
 
{{kimia-stub}}
352.737

besutan