Moluska: Béda antara owahan

12 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3), Jroning → Sajeroning
(→‎Strukur lan fungsi awak: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3), Jroning → Sajeroning)
{{wikispecies|Mollusca}}
 
'''Moluska''' (filum '''Mollusca''', saka [[basa Latin]]: ''molluscus'' = empuk) minangka [[kéwan]] [[blastosel|triploblastik]] [[selom]]ata sing awaké empuk. JroningSajeroning filum iki kalebu kabèh kéwan empuk mawa cangkang utawa ora, kayadéné manéka jinis [[Gastropoda|siput]], [[kiton]], [[Bivalvia|kerang-kerangan]], sarta [[Cephalopoda|nus lan kerabaté]].
 
Moluska minangka [[filum]] paling gedhé kaloro jroningsajeroning krajan [[kéwan]] sawisé filum [[Arthropoda]]. Wektu iki dikira-kira ana 75 èwu jinis, ditambah 35 èwu jinis jroningsajeroning wangun [[fosil]]. Moluska urip ing [[segara]], [[banyu tawar]], [[payau]], lan [[dharat]]. Saka palung bawana ing segara nganti pagunungan sing dhuwur, malah uga gampang tinemu ing saubengé [[omah]].
 
Moluska disinaoni jroningsajeroning cawang [[zoologi]] sing disebut '''malakologi''' (''malacology'').
 
== Ciri awak ==
352.737

besutan