Solanales: Béda antara owahan

15 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (5)
(→‎top: éjaan using AWB)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning (5))
pirsani tèks.
}}
'''Solanales''' iku [[Ordo (biologi)|bangsa]] [[tetanduran ngembang]] sing klebu jroningsajeroning klad [[euasterids I]], [[asterids]], [[core eudicots]], [[eudicots]] ([[Sistem klasifikasi APG II]]). Bangsa iki uga diakoni minangka [[takson]] jroningsajeroning [[sistem klasifikasi Cronquist]] lan kacakup jroningsajeroning [[kelas (biologi)|anak kelas]] [[Asteridae]], [[kelas (biologi)|kelas]] [[Magnoliopsida]].
 
[[Familia|Suku]]-suku ing ngisor iki arupa anggota bangsa iki miturut [[Klompok Filogeni Tetanduran Ngembang]] (APG):
* Suku [[Cuscutaceae]] (saiki dadi sinonim Convolvulaceae)
* Suku [[Retziaceae]] (saiki dadi sinonim [[Stilbaceae]],bangsa [[Lamiales]])
* Suku [[Menyanthaceae]] (jroningsajeroning APG II mlebu ing [[Asterales]])
* Suku [[Polemoniaceae]] (jroningsajeroning APG II mlebu ing [[Ericales]])
* Suku [[Hydrophyllaceae]] (saiki dadi sinonim [[Boraginaceae]])
 
352.737

besutan