Alih aksara: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: Jroning → Sajeroning
(→‎Uga delengen: replaced: Deleng uga → Uga delengen)
(→‎top: éjaan, replaced: Jroning → Sajeroning)
'''Alih aksara''', utawa kadhangkala disebut '''transliterasi''' iku pengalihan jinis aksara menyang jinis aksara liyané. Upamané alih aksara saka [[aksara Jawa]] menyang [[aksara Latin]], saka [[aksara Jawi]] menyang aksara Latin saka [[aksara Arab]] menyang aksara Latin utawa saka aksara [[Sirilik]] menyang aksara Latin.
 
Ana rong jinis wangun alih aksara, ya iku [[alih aksara diplomatik]] lan [[alih aksara kritis]]. JroningSajeroning wangun alih aksara sing pisanan iki ana rélasi 1:1 saka aksara asal menyang aksara tujuan, déné sing sijiné ora.
 
== Uga delengen ==
352.737

besutan