Pramuka: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning
(éjaan, replaced: Presidhèn → Présidhèn)
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
:''Kanggo jeneng sawijining obahan kepandhuan kang ana ing Indonésia, delengen [[Obahan Pramuka Indonésia]].''
 
'''Pramuka''', utawa sering uga disebut '''pandhu''' utawa '''kepandhuan''' ([[basa Inggris|b. Inggris]]: ''Scouting'') iku sawijining obahan pemudda kang wis ngrambah ing saindhenging donya. Obahan kepandhuan dumadi saka werna-werna organisasi kapemudaan, kanggo pria lan wanita, kang tujuané kanggo nglatih [[fisik]], [[mental]] lan [[spiritual]] para anggotané lan nyurung supaya ngayahi kagiatan positif jroningsajeroning masarakat. Tujuan iki direngkuh liwat program latihan lan pendhidhikan non-formal kepramukaan kang ngutamakaké aktivitas praktis ing lapangan. Wektu iki, ana luwih saka 38 yuta anggota pramuka saka 217 nagara lan teritori.
 
== Sajarah ==
348.872

besutan