Angkah Pambangunan Milénium: Béda antara owahan

18 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
éjaan, replaced: jroning → sajeroning (6)
(→‎8. Ngembangaké kemitraan global kanggo pembangunan: éjaan, replaced: pamarintahan → pamaréntahan)
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (6))
[[Gambar:UN-millenium-goals.jpg|thumb|right|MDG ing Markas [[PBB]] New-York]]
 
'''Angkah Pambangunan Milenium''' (''Millennium Development Goals'') iku wolung angkah utawa gegayuhan sing wis disetujoni kanggo digayuh jroningsajeroning taun [[2015]] déning kabèh anggota [[PBB]] sing cacahé 191 nagara.
 
== Angkah ==
 
=== 3. Ngembangaké kasetaraan jender lan memberdayakaké wanita ===
:* Target 2005 lan 2015: Ngurangi [[diskriminasi jender]] jroningsajeroning pendhidhikan dhasar lan menengah utamané kanggo taun 2005 lan kabèh tataran ing taun 2015.
 
=== 4. Ngurangi cacahing kepatèn bocah ===
 
=== 5. Ningkatkaké kaséhatan ibu ===
:* Target kanggo 2015: Ngurangi rong protelon rasio kepatèn ibu jroningsajeroning prosès nglairaké
 
=== 6. Nglawan panyakit HIV/AIDS, malaria, lan penyakit liyané ===
=== 7. Njamin lumintuné pembangunan lingkungan ===
:* Target:
:** Ngintegrasèkaké prinsip-prinsip pembangunan sing lumintu jroningsajeroning kawicaksanan saben nagara lan program sarta ngurangi ilangé sumber daya lingkungan
:** Ing taun 2015 diangkah bisa ngurangi setengah saka cacahing wong sing ora nduwèni aksès banyu ngombé sing séhat
:** Ing taun 2020 diangkah bisa nggayuh pengembangan sing signifikan jroningsajeroning kauripan kanggo sethithiké 100 juta manungsa sing manggon ing tlatah kumuh
 
=== 8. Ngembangaké kemitraan global kanggo pembangunan ===
:** Mbiyantu kabutuhan-kabutuhan khusus nagara-nagara kurang berkembang, lan kabutuhan khusus saka nagara-nagara kapencil lan kapuloan-kapuloan cilik. Iki klebu pambebasan-tarif lan -kuota kanggo éksporé; ningkataké pambebasan utang kanggo nagara mlarat sing utangé gedhé; pambatalan utang bilateral resmi; lan nambah bantuan pembangunan resmi kanggo nagara sing nduwèni komitmen kanggo ngurangi kamiskinan.
:** Sacara komprehensif ngupayakaké pasetujon ngenani masalah utang nagara-nagara berkembang.
:** Ngadhepi sacara komprehensif karo nagara berkembang kanthi masalah utang liwat tetimbangan nasional lan internasional supaya utang luwih bisa ditanggung jroningsajeroning wektu sing dawa.
:** Ngembangaké usaha produktif sing pantes dilakoni déning kaum nom-noman
:** Kerja sama karo pihak pabrik [[obat]] supaya nyedhiakaké aksès obat wigati sing murah ing [[nagara berkembang]]
352.737

besutan