Cahya: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎Pambiasan cahya: éjaan, replaced: kayata → kaya ta
(éjaan, replaced: jroning → sajeroning (3), sajroning → sajeroning (3))
(→‎Pambiasan cahya: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
 
== Pambiasan cahya ==
Cahya dibiasaké yèn mrambat miring ngliwati medium sing béda kayatakaya ta saka udara menyang [[kaca]] banjur ngliwati [[banyu]]. Kahanan iki disebut pambiasan cahya. Bab iki amarga cahya mrambat luwih cepet ing medium sing kurang padhet. Nanging cahya sing teka kanthi sudhut teka 90 derajat, (tegak lurus) ngliwati medium sing béda-béda ora dibiasaké. Conto sedina-dina bab pambiasan ya iku sedhotan sing katon béngkong lan luwih gedhé sajeroning banyu, utawa dhasar kolam sing katon luwih cethèk saka kahanan sakbeneré.
 
== Pantulan cahya gumantung marang jinis permukaan ==
352.737

besutan