Asem lisergat dhiyetilamid: Béda antara owahan

1 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: kayadéné → kaya déné
(→‎top: éjaan, replaced: jroning → sajeroning)
(→‎top: éjaan, replaced: kayadéné → kaya déné)
Dhosis tunggal asam lisergat dietilamida kisarané watara 100-500 [[mikrogram]]. Gunggung kasebut mèh padha karo 1/10 massa sakbulir gesik.
 
Réaksi fisik ing LSD manéka variasi lan ora spèsifik. Gejala kaya mangkéné wis dilapuraké: [[konstraksi rahim]], [[hipotermia]], [[mriyang]], munggahé kadar [[gula getih]], mrinding, paningkatan [[curah jantung]], cengkreman rahang, [[perspirasi]], [[midriasis]] ([[dilatasi pupil]]), prodhuksi [[ilu]] lan [[lendhir]], suhad (rasa ora bisa turu), [[hiperefleksia]], lan [[tremor]]. Ana sapérangan indhikasi yèn LSD bisa nimbulaké kahanan fuga disosiatif ing wong-wong sing ngonsumsi sapérangan jinis antidepresan tinentu kayadénékaya déné [[garam litium]] lan [[antidepresan trisiklik|trisiklik]].
 
== Rujukan ==
352.737

besutan