Madrid: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  2 taun kepungkur
→‎Transportasi: éjaan, replaced: mujudaké → minangka
(éjaan, replaced: aliran → ilèn, Amerika → Amérika, antara liya → antarané, bèntèng → bètèng (2), cepet → rikat, Daftar → Pratélan, dibangun → diyasa (2), Galeri → Gladri, geografi → géografi, istana → pura (3), jroning →...)
(→‎Transportasi: éjaan, replaced: mujudaké → minangka)
Stasiun [[kereta api]] utama ing Madrid ya iku [[Atocha]] lan [[Chamartin]]. Fokus utama pangyasa [[infrastruktur]] ing [[Spanyol]] ya iku sawijining jaringan rel ''kecepatan tinggi'', [[Alta Velocidad Española]] ([[AVE]]) kanthi tujuan supaya kutha-kutha wigati sing adoh maksimal mung patang jam saka Madrid lan 6 jam saka [[Barcelona]]. Kutha-kutha kang kagandhèng nganggo sepur saka stasiun Atocha sajeroning jaringan iki antarané [[Seville]], [[Toledo]], [[Zaragoza]], lan [[Lleida]]. Barcelona lan [[Malaga]] bakal kagandhèng ing taun [[2007]].
 
Madrid uga duwé jaringan [[kereta bawah tanah]], [[Madrid Metro]] kang mujudakéminangka salah sawijining jaringan kang paling amba ing donya.
 
== Réferènsi ==
348.872

besutan