Ion: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  4 taun kepungkur
→‎Ion Négatif lan Positif: éjaan, replaced: biasané → racaké
(→‎Ion Négatif lan Positif: éjaan, replaced: kayata → kaya ta)
(→‎Ion Négatif lan Positif: éjaan, replaced: biasané → racaké)
 
== Ion Négatif lan Positif ==
Ion [[négatif]] keadaané stabil ana ing udara kanthi cara jiretan karo molekul banyu kang ana ing sekitaré.<ref name="internet4">[http://www.pusatbiofir.com/negative-ion-a-28.html www.pusatbiofir.com]</ref> Merga saka mau, ion-ion négatif akèh ditemoké nalika [[udan]].<ref name="internet4"/> Saben friksi utawa gésékan kang ana ing udara cenderung nghasilaké ion positif lan ngusir ion négatif.<ref name="internet4"/> Kedadéan mau merga angin biasanéracaké nggawa debu utawa [[polutan]].<ref name="internet4"/> [[Partikel]] debu utawa polutan iku duwé muatan positif.<ref name="internet4"/> Menawi gésékan udara cenderung ngasilaké ion positif, nanging benturan banyu iku malah ngasilaké ion négatif.<ref name="internet4"/> Nalika banyu nabrak abrak liya, ion positif iku tiba bareng banyu.<ref name="internet4"/> Sawaliké karo ion positif, ion négatif mabur bareng [[kabut]] kang metu saka deburan banyu.<ref name="internet4"/>
Ion positif cenderung duwé dampak négatif kanggo keséhatan antarané:<ref name="internet4"/>
# Bisa ndadekaké ketidakseimbangan kimiawi awak manungsa, bisa nganti ngganggu keséhatan.<ref name="internet4"/>
352.737

besutan