Brahmanisme: Béda antara owahan

1 bèt wis dibusak ,  5 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: dipun → dipun
(→‎top: éjaan, replaced: bagéyan → pérangan)
(→‎top: éjaan, replaced: dipun → dipun)
'''Brahmanisme''' punika pelopor [[agama|agami]] [[Hindhu]] lan agami [[Buda]]. Agami punika tuwuh ing [[India]] pérangan lèr ing kalangan bangsa [[Ras Arya|Arya]] ingkang dugi India kinten-kinten 8000 taun kapengker.
 
Ciri khas utami agami punika arupi siklus antawis ([[pati|pepati]]) lan kalairan malih ([[reinkarnasi]]) sarta pamérangan manungsa dados sekawan [[kasta]] ingkang bènten-bènten. Kasta punika ing basa [[Sansekerta]] dipun wastanidipunwastani [[warna]].
 
[[Kategori:Agama]]
352.737

besutan