Pananggalan Hijriyah: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  3 taun kepungkur
→‎Sistem kalèndher pra-Islam ing Arab: éjaan, replaced: Krajaan → Karajan
(éjaan, replaced: netepaké → ngukuhaké (2))
(→‎Sistem kalèndher pra-Islam ing Arab: éjaan, replaced: Krajaan → Karajan)
Sadurungé tekaning Islam, ing tanah Arab kaloka sistem pananggalan mawa basis campuran antara [[rembulan]] (komariyah) lan [[Srengéngé]] (syamsiyah). Ubengé rembulan dipigunakaké, lan kanggo nyinkronaké karo mangsa diayahi penambahan cacahing dina ([[interkalasi]]).
 
Ing wektu itu, durung kaloka penomoran taun. Sawijining taun kaloka kanthi jeneng prastawa sing cukup wigati ing taun kasebut. Upamané, taun nalika [[Muhammad]] lair, kaloka kanthi sebutan "Taun Gajah", amarga ing wektu iku, kadadéan panyerbuan Ka'bah ing Mekkah déning wadyabala gajah sing dipanggedhèni déning Abrahah, Gubernur Yaman (salah siji provinsi KrajaanKarajan [[Aksum]], saiki klebu wewengkon [[Etiopia]]).
 
=== Revisi penanggalan ===
348.872

besutan