Tlaga Sarangan: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  2 taun kepungkur
éjaan, replaced: Menawi → Manawi (2)
(éjaan, replaced: Dhaptar → Pratélan, Kecamatan → Kacamatan, dipun → dipun)
(éjaan, replaced: Menawi → Manawi (2))
| reference =
}}
'''Tlaga Sarangan''' inggih punika salah satunggiling papan wisata arupi [[tlaga]] [[banyu|toya]] ingkang dumunung wonten ing sangandhaping [[Gunung Lawu]],<ref name="telaga">[http://kumpulan.info/wisata/tempat-wisata/53-tempat-wisata/120-telaga-sarangan-magetan.html kumpulan.info] (diunduh tanggal 2 Maret 2011)</ref> ugi asring sinebut [[Tlaga Pasir]]. Tlaga Sarangan punika kalebet wonten ing wewengkon [[Kacamatan Plaosan]],[[Kabupatèn Magetan]], [[Jawa Timur]].<ref name="Sarang">Mardi Jawi déning Drs. Soetarno</ref> Leresipun inggih wonten ing sukunipun Gunung Lawu. Saking [[Magetan]] minggah ndeder kirang langkung 17&nbsp;km. MenawiManawi saking [[Tawang Mangu]] kirang langkung 15&nbsp;km. Redinipun alus, menggak-menggok, sesawanganipun nengsemaken. Déné nginggilipunpun papan èndah punika kirang langkung 12.287 m saking lumahé segara.
==Kawontenan==
Tlaga punika wiyaripun kirang langkung 30 hektar lan jeronipun 28 métér.<ref name="telaga"/> “Suhu udara” antawisipun 180 C-250 C.<ref name="telaga"/> Tlaga Sarangan saged narik kawigaténanipun para wisatawan ngantos atusan èwu saben taunipun.<ref name="telaga"/> Pramila pihak [[Dinas Pariwisata]] sajakipun sengkut mbudidaya amrih Tlaga sarangan saged katingal saya nengsemaken lan narik kawigatén.<ref name="telaga"/> Tlaga Sarangan ugi nggadahi acara saben taun, kados ta [[labuh sesaji]] saben [[Jum’at Pon]] [[wulan Ruwah]], preinan sekolah ing tengah yaun, Ledug [[Sura]] 1 Muharram, lan Pesta kembang api ing malem warsa énggal.<ref name="telaga"/>
 
==Sakupenging Tlaga==
Wonten ing sakupenging Tlaga sarangan punika wonten kathah papan panginepan.<ref name="Sarang"/> Ugi wonten kios-kios ingkang sadéan manéka warni oleh-oleh utawi [[cindera mata]].<ref name="Sarang"/> MenawiManawi ngersakaken pangunjung saged nitih jaran utawi praon ngubengi Telaga Sarangan punika.<ref name="dan">[http://wisatasolo.com/wp/2008/06/cd-profil-dan-potensi-pariwisata-solo-surakarta/ Wisata Solo](diunduh tanggal 7 April 2011)</ref>
 
==Fasilitas==
348.872

besutan