Libanon: Béda antara owahan

3 bèt wis ditambahake ,  2 taun kepungkur
→‎top: éjaan, replaced: khusus → mirunggan
(éjaan, replaced: Presidhèn → Présidhèn (2))
(→‎top: éjaan, replaced: khusus → mirunggan)
| 961
|}
'''Républik Libanon''' iku [[nagara]] ing [[Wétan Tengah]], sadawané [[Segara Tengah]], lan wewatesan karo [[Suriah]] ing sisih lor lan wétan, lan [[Israèl]] ing sisih kidul. Gendéra Libanon nampilaké gambar wit Aras awarna ijo kanthi latar wuri putih, diapit déning loro garis abang horisontal ing dhuwur lan ngisoré. Amarga kahanané kang manéka werna, Libanon nganut sistem pulitik khususmirunggan, kang dikenal minangka [[konfesionalisme]], kang dimaksud kanggo ngedum kakuwasan kanthi adil ing antara aliran-aliran agama kang béda-béda.<ref>Countries Quest. [http://www.countriesquest.com/middle_east/lebanon/government.htm "Lebanon, Government"]. Diakses [[14 Desember]] [[2006]].</ref>
<!--
Sebelum [[Perang Saudara Lebanon]] (1975-1990), nagara ini menikmati ketenangan dan kemakmuran yang relatif, didorong oleh sektor pariwisata, pertanian, dan perbankan dalam ékonominya.<ref>U.S. Department of State. [http://www.state.gov/r/pa/ei/bgn/35833.htm "Background Note: Lebanon (History) August 2005"] Diakses [[2 Desember]] [[2006]].</ref> Lebanon dianggap sebagai kutha krajan perbankan di [[dunia Arab]] dan umumnya dianggap sebagai "[[Swiss]] di Timur Tengah"<ref>USPG. [http://www.uspg.org.uk/news/news_israel.php "Anglican Church in Jerusalem responds to the Middle East crisis"]. Diakses [[31 Oktober]] [[2006]].</ref><ref>Socialist Party (2005). [http://www.socialistparty.org.uk/2005/384/index.html?id=mp6.htm "A new crisis in the Middle East?"]. Diakses [[31 Oktober]] [[2006]].</ref> Karena kekuatan finansialnya, Lebanon juga menarik banyak sekali wisatawan,<ref name="tourism">Anna Johnson (2006). [http://www.chron.com/disp/story.mpl/ap/fn/4297143.html "Lebanon: Tourism Depends on Stability"]. Diakses [[31 Oktober]] [[2006]].</ref> hingga kutha krajannya, [[Beirut]], dirujuk oleh banyak orang sebagai "[[Paris]]nya Timur Tengah."<ref>TC Online (2002). [http://archives.tconline.org/Stories/april02/fc6.html "Paris of the Middle East"]. Diakses [[31 Oktober]] [[2006]].</ref>
348.872

besutan