Wong Banjar: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  3 taun kepungkur
→‎Populasi Suku Banjar ing Kalimantan Kidul: éjaan, replaced: klebu → kalebu (2)
(→‎Populasi Suku Banjar ing Kalimantan Kidul: éjaan, replaced: klebu → kalebu (2))
Miturut [[sènsus]] [[padunung]] taun [[2000]] déning Badan Pusat Statistik (BPS), [[populasi]] suku Banjar ing Kalimantan Kidul ana 2.271.586 jiwa, sing kadistribusi ing sawetara [[kabupatèn]] lan [[kutha]], ya iku :
* 142.731 jiwa ing kabupatèn [[Kabupatèn Tanah Laut|Tanah Laut]]
* 154.399 jiwa ing kabupatèn [[Kota Baru]] (klebukalebu kab. [[Kabupatèn Tanah Bumbu|Tanah Bumbu]])
* 361.692 jiwa ing kabupatèn [[Kabupatèn Banjar|Banjar]]
* 184.180 jiwa ing kabupatèn [[Kabupatèn Barito Kuala|Barito Kuala]]
* 188.672 jiwa ing kabupatèn [[Kabupatèn Hulu Sungai Kidul|Hulu Sungai Kidul]]
* 213.725 jiwa ing kabupatèn [[Kabupatèn Hulu Sungai Tengah|Hulu Sungai Tengah]]
* 277.729 jiwa ing kabupatèn [[Kabupatèn Hulu Sungai Lor|Hulu Sungai Lor]] (klebukalebu kab. [[Kabupatèn Balangan|Balangan]])
* 141.347 jiwa ing kabupatèn [[Kabupatèn Tabalong|Tabalong]]
 
352.737

besutan