Munggah wuwungan: Béda antara owahan

2 bèt wis ditambahake ,  4 taun kepungkur
éjaan, replaced: proses → prosès, utamane → mliginé
(éjaan, replaced: salahsiji → salah siji, merga → amarga, melu → mèlu, isa → bisa (3))
(éjaan, replaced: proses → prosès, utamane → mliginé)
'''Munggah wuwungan''' iku upacara adat sing diselenggara'ake bubar [[wuwungan]] dibangun/diadhek'ake ing prosesprosès mbangun [[umah]]. Istilah munggah wuwungan iki kadhang diarani [[munggah gendeng]]. Upacara iki diselenggara'ake wektu rangka wuwungan wis dadi ning [[gendeng]] urung dipasang.
 
Upacara adat iki uga dikenal ing laladan-laladan liya ing [[Nusantara]].
 
==Slametan lan syukuran==
Upacara iki sejatine upacara kanggo [[syukuran]] amarga seneng umah sing dibangun wis nduwé wuwungan dadi sedela manèh wis bisa dipanggoni lan ora bakalan kudhanan lan kepanasan. Puncak acarane ya iku [[kendhuren]], utamanemliginé kanggo tukang-tukang sing mbangun umah lan tangga-tangga cedhak umah sing dibangun. Acara ditutup karo [[ndonga]] bareng sing dipimpin [[ulama]]. Biasane acara kendhuren munggah wuwungan iki diselenggara'ake awan utawa bubar [[shalet dhuhur]], dadi seliyane kanggo mangan awan tukang-tukange uga jamaah lan ulama sing metu saka [[masjid]] utawa [[langgar]] bisa langsung mèlu lan baline nggawa tentengan [[besek]].
 
==Sesajen==
352.737

besutan