Kéwan nggayemi: Béda antara owahan

Gedhéné ora owah ,  5 taun kepungkur
→‎Alat Pencernaan: éjaan, replaced: dèning → déning (2)
(→‎Mékanisme Pencernaan: éjaan, replaced: dipunkirim → dipunkintun)
(→‎Alat Pencernaan: éjaan, replaced: dèning → déning (2))
Lambung ruminansia kawangun saking ''rumen'' ''(weteng ageng)'', ''retikulum'' ''(weteng gala)'', ''omasum'' ''(weteng lutab)'', kaliyan ''abomasum'' ''(weteng masam)''.<ref name="internet1"/> ''Abomasum'' punika minangka ingkang dados lambung saéstunipun ingkang ugi dipungadhahi mamalia sanèsipun.<ref name="internet1"/> Ing lambung dipunkasilaken [[baktèri]] ingkang ngasilaken [[enzim]] selulase.<ref name="internet2"/> Enzim punika ginanipun ngrombak selulosa dados [[asam lemak]]. Ananging, ing ''abomasum'' ingkang asifat asam baktèri boten saged gesang, saéngga baktèri punika mati.<ref name="internet2"/> Lajeng dipuncerna dados sumber [[protein]] kanggé kéwan ruminansia. Dadosipun, kéwan ruminansia punika ugi mbetahaken asam amino kados manungsa.<ref name="internet2"/> Asam lemak sarta protein punika ingkang dados bahan baku kanggé mbentuk [[susu]] ing badan sapi.<ref name="internet2"/>
 
Usus ing sapi dawa sanget, usus alusipun saged ngantos 4 m.<ref name="internet2"/> Punika dipunprabawani dèningdéning panganan ingkang kathahipun saking serat (selulosa).<ref name="internet2"/> Enzim selulase ingkang dipunkasilaken dèningdéning baktèri punika boten namung kanggé ncerna selulosa dados asam lemak, nanging ugi saged ngasilaken [[biogas]] ingkang arupi CH4 ingkang dipun-ginakaken sumber energi alternatif.<ref name="internet2"/>
 
== Mékanisme Pencernaan ==
352.737

besutan